fbpx

Even weg met Wendy: natuurhuisje in Hierden

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een Even Weg-bestemming in Nederland. Want hoe fijn is het om er even een weekend uit te zijn in eigen land! Deze keer een natuurhuisje in Hierden. Een prachtig huisje waar je even helemaal tot rust kunt komen en kan genieten van de omgeving en alles wat er te doen is.

Wat is je eerste indruk van het natuurhuisje?

Het huisje ziet er mooi en verzorgd uit. Zowel aan
de binnen- als buitenkant. Het huisje staat in de tuin van de eigenaar. Dit is een grote tuin met een wei waarin geiten en schapen staan. Vanuit het huisje kijk je uit op de wei waarin de
dieren lekker rondhuppelen.
Hier kan ik de hele dag wel naar kijken!

IMG 9866 scaled Even weg met Wendy: natuurhuisje in Hierden

Hoe is de accommodatie?

Eenmaal binnen kom je in een knusse en gezellig ingerichte ruimte terecht. Het is één ruimte met een keuken, een woonkamer en een eetgedeelte erin. Achterin aan de rechterkant vind je een kleine, maar compacte badkamer waar alles in zit. Wanneer je met de trap naar boven gaat, kom je op een vide terecht. In het midden daarvan zit een open ruimte waardoor je zo de woonkamer in kan kijken. Er staat één tweepersoonsbed en er staan ook nog twee losse eenpersoonsbedden. Verder vind je er handdoeken, douche benodigdheden en een föhn.

In de ochtend komt de vriendelijke gastvrouw een heerlijk ontbijtje naar ons toe brengen. Het is een picknickmand vol met allerlei broodjes, fruit, jus d’orange en nog meer lekkers. Dit is een fijne afsluiting van ons bezoek aan het natuurhuisje.

IMG 9881 scaled Even weg met Wendy: natuurhuisje in Hierden

Hoe voelde het na één nachtje slapen?

Het bed was erg comfortabel en daar kan je heerlijk meerdere nachten in slapen. Het had die nacht gestormd, maar het huisje was goed geïsoleerd waardoor je hier niet al te veel van hoorde. Je moest ’s nachts wel elke keer je weg vinden in het donker. Het toilet is namelijk beneden waardoor je de trap af moest.

Is het natuurhuisje in Hierden een aanrader?

Het natuurhuisje in Hierden is zeker een aanrader om lekker even weg te gaan met je partner, beste vriendin of moeder. kan er samen even heerlijk tot rust komen en genieten van het uitzicht. Voor het huisje zit een mooi en ruim terras. Hier kan je met lekker weer tot in de late uurtjes zitten. Wanneer je het koud krijgt, staat er ook nog een houtkachel die je aan kan doen.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Hierden is een klein dorpje, maar er is genoeg in de omgeving om te doen. Je kan onder andere de Veluwe verkennen. Dit kan wandelend, per fiets of met de auto. Er zijn genoeg punten waar je kan stoppen om te genieten van het mooie uitzicht. Wanneer je trek hebt of even je dorst wil lessen dan kan je terecht bij het restaurant midden in het park.

Daarnaast is Harderwijk een leuke stad om te verkennen. Hier kan je heerlijk een dag vertoeven. Je kan gaan struinen door de knusse straatjes, leuke winkels bezoeken of lekker langs het water gaan zitten om te genieten van een drankje en een hapje!

IMG 9813 scaled Even weg met Wendy: natuurhuisje in Hierden

Het natuurhuisje in Hierden is hier te boeken

Over Natuurhuisje

Mensen dichterbij de natuur brengen is de missie. Hiervoor geven zij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneert Natuurhuisje €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met de partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen ze telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis.

Je kunt alle (gerealiseerde) projecten van Natuurhuisje hier volgen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF