fbpx

Even weg met Wendy: kom tot rust in dit natuurhuisje in Zwolle

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een even weg-bestemming in Nederland. Want hoe fijn is het om er even een weekend uit te zijn in eigen land! Deze keer testen we voor jou een heerlijk grote b&b van natuurhuisje.nl in Zwolle. 

Wat was de eerste indruk van het natuurhuisje?

Aan de rand van Zwolle rijden we langs weilanden om uiteindelijk bij het natuurhuisje te komen. Het is een grote woonboerderij met een riante tuin. Het natuurhuisje betreft de gehele voorkant van een gerenoveerde boerderij uit 1806. Bij binnenkomst kwam de gastvrouw ons verwelkomen, waarna we het hele huisje hebben bekeken. Je komt binnen in een gang met een grote trap naar boven, waar zich een slaapkamer en badkamer bevindt. Op de begane grond is een grote keuken te vinden met twee tafeltjes, ook is daar een badkamer, een woonkamer, een slaapkamer en een schattige bedstede voor kinderen te vinden. Vanuit de woonkamer kan je naar de tuin. Daar kan je genieten in de zon op de picknicktafel of even schommelen met je kinderen. Genoeg om jezelf uit te leven!

natuurhuisje in Zwolle

Hoe is de accommodatie?

B&B Juffertje in het groen is leuk om helemaal af te huren als je met vrienden of een grote familie wil slapen. Per slaapkamer heb je een aparte badkamer met inloopdouche en zitjes om even te relaxen. De bedden liggen vol met mooie kussens. Je kijkt uit op de oude balken die nog steeds in de woning zitten. Ook is er een televisie die je kan gebruiken.

Als je goed oplet kan je nog twee stickers van mussen spotten, die het natuurlijke gevoel ook mee naar binnen brengt.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Uitgerust worden we wakker in het grote bed. We hadden de keuze uit de slaapkamer beneden en boven, maar kozen voor die op de bovenste verdieping. Daar zit namelijk de badkamer bij aan en bij de slaapkamer beneden moet je door een gang lopen naar de badkamer. We hoorden de vogeltjes al fluiten en deden snel de gordijnen open om de zonnestralen naar binnen te laten.

Is dit natuurhuisje een aanrader?

Ja! Wat zijn wij hier lekker tot rust gekomen. Een huis omringt door weilanden en dieren. Leuk om met kinderen heen te gaan, maar ook met vriendinnen of twee stellen. Het heeft voor ieder wat wils. Zelfs voor meerdere nachtjes zou dit natuurhuisje perfect zijn.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Met twee minuten lopen ben je bij een gezellig theehuis en als je in het voorjaar komt, loop je langs paarden, schapen en lammetjes. Om bij weg te smelten! Maar met een minuut of tien met de auto ben je ook al in de stad van Zwolle, waar je naast een drankje ook naar museum de Fundatie, de Boerenkerk en de Peperbus kan bezoeken. Genoeg te doen dus.

Bekijk hieronder de beelden het natuurhuisje in Zwolle. 

natuurhuisje in Zwolle

Het natuurhuisje in Zwolle is via deze link te boeken.

Over Natuurhuisje

Mensen dichterbij de natuur brengen is de missie. Hiervoor geven zij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneert Natuurhuisje €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met de partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen ze telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis.

Je kunt alle (gerealiseerde) projecten van Natuurhuisje hier volgen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF