fbpx

Even weg met Wendy: hotel Voco in Den Haag

We gaan weer beginnen met de rubriek ‘Even weg met Wendy’. Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een Even Weg-bestemming in Nederland. Want hoe fijn is het om er even een weekend uit te zijn in eigen land! Deze keer is het hotel Voco in Den Haag. Een heerlijk rustige uitvalsbasis in een drukke stad. 

Wat was de eerste indruk van het hotel?

De buitenkant van het Voco hotel is prachtig. Het voormalige bankgebouw is gevestigd midden in het centrum en is omringt door winkels, musea en cultureel erfgoed van de stad. Alles is dus op loopafstand! Ook handig is de tramhalte voor het hotel, waarmee je Den Haag verder kan ontdekken door bijvoorbeeld een uitje te maken naar de boulevard van Scheveningen.

Hoe is de accommodatie?

Wanneer je het hotel binnen loopt ervaar je de rust. Het hotel is volledig ingericht met wit, beige en groene tinten. De natuur is altijd dichtbij. Zo staat er een grote boom midden in het hotel omringt met vlinders aan de muren en een groot doorzichtig dak. Een prachtig pronk stuk.

Het restaurant Botanica Kitchen Bar & Lounge loopt in het thema over door het gebruik van planten en natuurlijke elementen. Een stadstuin en artistieke oase verscholen in hartje Den Haag. Een bijzondere ruimte die de grenzen tussen binnen en buiten lijkt te vervagen. Naast het restaurant hebben ze ook Ultramarijn wonderbar. Een café waar je je dag kunt beginnen met een gebakje terwijl je ‘s avonds op ontdekkingstocht gaat op de Nederlandse Zee. Daar zijn verschillende drankjes en snacks namelijk op geïnspireerd.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

De kamer voelt knus aan en geeft je tegelijkertijd de ruimte. Er is gebruik gemaakt van mooie en kwalitatief goede meubels van een moderne urban stijl. Een plek om jezelf terug te trekken uit het centrum van Den Haag. Door de goed gesloten ramen hoor je dan ook niets van wat er zich buiten afspeelt.

Is hotel Voco een aanrader?

Hotel Voco is zeker een aanrader voor een city trip naar het mooie Den Haag. Wij voelden ons meteen welkom en genoten van de rustige sfeer die het hotel uitstraalt. Het fijne aan dit hotel is de plek. Midden in het centrum met genoeg kansen om de stad verder te ontdekken met de fiets of het openbaar vervoer. Niet dat je je zou vervelen, maar een uitje naar hotel Voco is nog leuker tijdens een speciale dag als Prinsjesdag. Dan bevind je je midden in het sprookje.

Uiteraard kan je ook zonder een overnachting genieten van het eten bij restaurant Botanica Kitchen Bar & Lounge of een cocktail bij Ultramarijn wonderbar.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Hotel Voco ligt in het centrum, waardoor er genoeg te doen is. Wanneer je het hotel uitloopt ben je met een paar stappen in de winkelstraat en de gezellige pleintjes. Perfect dus om nieuwe aankopen te doen of om gezellig wat te eten of te drinken. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden op loopafstand te ontdekken. Zo zit het hotel om de hoek bij Paleis Noordeinde en het Binnenhof.

Bekijk hieronder de beelden van hotel Voco in Den HaagWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF