fbpx

Even weg met Wendy: het vernieuwde Center Parcs Het Heijderbos

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een even weg-bestemming in Nederland.  Wat hoe leuk is het om er af en toe even tussenuit te gaan in eigen land? Dit keer gingen we een weekend naar het vernieuwde Center Parcs Het Heijderbos in Heijen in Noord Limburg. Er waait een nieuwe wind door de parken van Center Parcs en dat betekende een weekend vol nieuwe activiteiten in de natuur.

Wat is de eerste indruk van Het Heijderbos?

Center Parcs: wie kent het niet? Velen van ons zullen als kind regelmatig met de familie een weekendje naar Sporthuis Centrum zijn geweest. De vaste ingrediënten: een huisje, een park waar je als kind lekker in het bos kon ravotten, een subtropisch zwemparadijs en een hal vol verschillende restaurants (met gokhal). Als kind vond ik het er geweldig en hoe leuk om nu samen met mijn zus en nichtje van tien en haar vriendinnetje een weekendje Center Parcs te doen. Aanleiding van ons bezoek is de nieuwe wind die door de parken waait: de meeste huisjes in de parken zijn onlangs gerenoveerd, er zijn nieuwe VIP Cottages te huur (gebouwd van natuurlijke materialen op de mooiste plekken van de parken, compleet met sauna) en er worden steeds meer natuuractiviteiten aangeboden. De restaurants zetten in op gezond: zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer vegan en glutenvrije maaltijden beschikbaar. In Center Parcs Het Meerdal wordt in maart een beleefboerderij geopend, waar kinderen zelf hun groenten kunnen plukken uit de moestuin en verschillende Center Parcs hebben bijvoorbeeld nature trails en waterwoningen. In het programma van dit weekend zijn een aantal van dit soort ‘nieuwe’ activiteiten opgenomen, van wandelen met de bioloog tot poweryoga, een kinderspa en klimmen in het klimpark.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Helaas overnachten we niet in een van de mooie nieuwe VIP-cottages, maar onze comfort cottage voldoet ook prima. Recentelijk is alles vernieuwd en dat betekent een schoon huisje en goede bedden. Bij aankomst staat er een uitgebreid ontbijtpakket klaar. ‘s Morgens vinden we verse broodjes in de buggy die we voor dit doel buiten hebben gezet. Relaxed om niet eerst naar de winkel te hoeven! Het is fijn dat we een zes persoonshuisje hebben zodat mijn zus en ik niet het echtelijk bed hoeven te delen. De meiden zijn helemaal gelukkig met hun kamer met geschakeld stapelbed (‘zó gezellig’).

Wat is er te doen in de buurt?

Het leuke aan Center Parcs is natuurlijk dat er op het park zelf van alles te doen is en dat we verder niet na hoeven te denken over een programma. Ideaal is dat de meiden op hun fiets volledig hun eigen gang kunnen gaan – iets wat voor hen een geweldig avontuur is. Met hun polsbandje kunnen ze op elk moment zelf het huisje weer in en de bewegwijzering is overzichtelijk: het kost hen geen moeite om onze sector 8 terug te vinden. Zaterdagochtend beginnen mijn zus en ik met een wandeling met de bioloog, terwijl de meiden naar het klimpark gaan. We bezoeken de Jungle Dome, een overdekt oerwoud van 2500 m2. Voor kinderen is dit een waar paradijs, met houten loopbruggen en klimtouwen in de jungle en er zijn hier ook sobere jungle cabana’s te huur voor wie een nachtje in het junglegevoel wil doorbrengen. De bomen in de Jungle Dome zijn geïmporteerd van een eilandje in Indonesië en het is bijzonder om te zien hoe goed de bomen hier gegroeid zijn. In de middag staat er voor ons een power yoga-les op het programma, terwijl de meiden zich vermaken in de kids spa. Daarna kan een bezoek aan Aqua Mundo natuurlijk niet ontbreken, met de allersnelste wildwaterbaan van Center Parcs en de duo Racer glijbaan. Als kers op de taart is er ‘s avonds een diner in de Jungle Dome met deejay en disco. De meiden staan als eerste op de dansvloer! Zondag liggen de meiden om 9 uur alweer in het water om te raften op de wildwaterbaan.

Is Het Heijderbos een aanrader?

Met kinderen is Het Heijderbos zeker een aanrader; voor kinderen is er simpelweg weinig leukers dan een weekend op een park vol activiteiten. En dat is voor ons ook ontspannend. We hoeven geen programma te bedenken voor de kids en elke avond kunnen we kiezen uit een ander restaurant op het park. Klein minpuntje was de Wifi in het huisje: die voldeed niet. En de huisjes blijven, hoewel gerenoveerd, ietwat gedateerd; het blijven jaren zeventigbungalows. De nieuwe Vips cottages zijn dan ook zeker een aanrader en ook bijvoorbeeld de boomhutten en waterwoningen op andere parken zijn helemaal van deze tijd.

Klik hier voor meer informatie over Center Parcs.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF