fbpx

Even weg met Wendy: een safaritent in Turnhout

In Even weg met Wendy testen we leuke plekken in Nederland voor een korte vakantie, maar wat nou als je in België woont? Speciaal voor jullie hebben we een safaritent in Turnhout getest. De accommodatie kun je boeken via natuurhuisjes.nl.

Wat is de eerste indruk van het natuurhuisje?

Mijn eerste indruk van het huisje was dat het een hele ruime safaritent is in een mooie omgeving. Bij binnenkomst lag er een blauwe map op tafel met allerlei informatie over het huisje zelf, met fietsroutes voor in de omgeving en een beschrijving van alle dieren die er rondliepen in de afgeschermde tuin. Er was een steenoven, een barbecue, een moestuin, een plek om je fietsen neer te zetten, een hangstoel, een hottub en een sauna. Ook was er een sterke wifi verbinding, dus mocht je even online willen, dan kon dit ook.

safaritent turnhout

Hoe is de accommodatie?

Om bij de accommodatie te komen, moest ik door een weilandje heenlopen en daarna over een verharde weg wandelen. Het duurde vijf minuutjes om bij de bestemming te komen, maar alles stond heel goed aangegeven met bordjes en pijlen. De accommodatie zelf ligt in de achtertuin van iemand, maar daar heb je geen last van. Je hebt genoeg privacy om helemaal je eigen plan te trekken. Je hebt een ruime keuken in de tent zitten, een grote houten tafel met zes stoelen en een woonkamerhoekje met een flatscreen tv. Een avondje lekker bankhangen met een filmpje is dus zeker mogelijk. Ook staan er veel gezelschapsspelletjes in de kast, dus lekker een avondje bordspellen spelen kan ook!

safaritent turnhout

Hoe voelt het na één nachtje slapen? 

De bedden lagen prima. We zijn de ochtend goed begonnen door een heerlijk te douchen. Je had de keuze voor een regendouche of een normale douche. Daarna hebben we heel de tent opengezet en kwamen de zonnestralen onze tent binnen. In de keuken had je genoeg ruimte om een ontbijtje te maken. Ook was er een koffiezetapparaat en een waterkoker aanwezig. Vóór de tent stond een louche bankwaar je met z’n tweeën in kan zitten. In de grote achtertuin van het huis zijn ook veel dieren aanwezig, dus hier kon je ook naar kijken in de ochtend. Zelfs als je wat verse producten uit de moestuin wilde plukken, was dit mogelijk!

safaritent turnhout
tent 4 Even weg met Wendy: een safaritent in Turnhout
tent 2 Even weg met Wendy: een safaritent in Turnhout

Is de safaritent in Turnhout een aanrader?

Ik vind van wel! Het was een hele mooie tent met alle faciliteiten die je nodig hebt. Er is een kamer met een kingsize bed en een kamer met een stapelbed en een normaal tweepersoonsbed. Wel moet je onthouden dat je zelf bad- en bedlinnen moet meenemen.  Er was fijne douche en er was zelfs plek om je fietsen te parkeren. Je had je eigen ruimte en eigen safaritent. Wat ik persoonlijk ook echt een groot pluspunt vond, was dat er een mogelijkheid was om een groot, elektrisch hek dicht te doen. Als je gaat slapen of even weggaat, dan weet je zeker dat je spullen veilig zijn. Ook gaf het een stuk meer privacy en konden langslopende mensen niet de hele tijd binnenkijken.

Is er in de buurt ook iets te doen? 

In de buurt zijn er veel bossen en grote weilanden. Er zijn genoeg mogelijkheden om mooie wandel en fietsroutes te maken. Ook is het centrum van Turnhout op twintig minuutjes afstand met de auto. Daar heb je genoeg leuke winkels en restaurantjes om een dagje heen te gaan.

Deze mooie safaritent is via deze link te boeken!

Bekijk hieronder de beelden van de safaritent.

Over Natuurhuisje

Mensen dichterbij de natuur brengen is de missie. Hiervoor geven zij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneert Natuurhuisje €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met de partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen ze telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis.

Je kunt alle (gerealiseerde) projecten van Natuurhuisje hier volgen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF