fbpx

Even weg met Wendy: brugwachtershuisje in Amsterdam

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een even weg-bestemming in Nederland. Want hoe fijn is het om er even een weekend uit te zijn in eigen land! Deze keer een natuurhuisje in Amsterdam. Een mooi brugwachtershuisje aan de rand van Amsterdam om te genieten van de stad en de rust te vinden bij het water en het Noorderpark. 

Wat is je eerste indruk van het natuurhuisje?

Hoe dichter bij ik kom, hoe gaver het huisje eruit ziet. Het oude brugwachtershuisje staat naast een brug aan de overkant van het water. Met een ronde weg fiets of loop je erop af. Het ziet er klein, maar schattig uit. Je weet niet wat je te wachten staat, tot je de deur open maakt en naar binnenloopt. De deur is vergrendeld met een kastje, deze kan je open maken door een code in je telefoon in te voeren en deze voor het kastje te houden. Heel makkelijk en veilig.

Hoe is de accommodatie?

Het brugwachtershuisje is super mooi ingericht. Hout en lichte kleuren komen bij elkaar. Vanuit het bed kijk je uit op het water en het Noorderpark. Wat een pracht plaatje! Het is heel praktisch ingericht. Er zit een douche in, een toilet, maar als je het van de andere kant bekijkt, lijkt het wel een keuken. Een typisch Tiny house.

Is natuurhuisje SWEETS hotel een aanrader?

Ja, wauw! Dit is echt een ervaring op zich. Van de buitenkant ziet het er uit als een brugwachtershuisje, maar de binnenkant verrast je compleet. Het is een rustig plekje, maar als je de drukte op wil zoeken, ben je er binnen een tiental minuten. Houd er rekening mee dat het een klein huisje is, dus als je niet graag in elkaars aura bent, kan dat een probleempje zijn.

Hoe voelde het na één nachtje slapen?

Uitgerust worden we wakker. Het was een comfortabele nacht in het grote en zachte bed. Als ik de gordijnen open doe, voel ik de zonnestralen op mijn gezicht schijnen. Als ontbijtje kun je in de buurt een lekker broodje halen, maar door het mini koelkastje kan je ook makkelijk wat fruit en yoghurt meenemen om op bed een ontbijtje op te smullen. Of op de poefjes die naast het bed staan.

brugwachtershuisje in Amsterdam

Is er in de buurt ook iets te doen?

Er is genoeg te beleven in de buurt. Binnen een kwartiertje fietsen ben je op Amsterdam Centraal. Vanuit daar zijn er veel winkeltjes, musea en restaurants te bezoeken. Maar ook in Amsterdam-Noord zijn er leuke plekjes, zoals de Tolhuistuin, Eye filmmuseum en A’DAM Lookout. Mocht je juist nog even de rust willen opzoeken, dan kan je ook een bankje zoeken in het park tegenover het brugwachtershuisje. Geniet van de natuur!

Bekijk hieronder de beelden het natuurhuisje in Amsterdam. 

Het natuurhuisje in Amsterdam-Noord is via deze link te boeken.

Over Natuurhuisje

Mensen dichterbij de natuur brengen is de missie. Hiervoor geven zij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneert Natuurhuisje €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met de partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen ze telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis.

Je kunt alle (gerealiseerde) projecten van Natuurhuisje hier volgen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF