fbpx

Ex-hockeyster Ellen Hoog en partner Kelvin de Lang over hun nieuwe kookboek

Deze week kwam Hem versus Haar uit, het kookboek van ex-hockeyster Ellen Hoog en haar partner Kelvin de Lang. Een ideaal kookboek voor stellen die een heel andere smaak hebben. Dat hebben Ellen en Kelvin namelijk ook, en in hun kookboek laten ze zien hoe je met een kleine twist gerechten voor iedereen in het gezin lekker kunt maken, ook voor de kids. Wij spraken met Kelvin en Ellen over hun nieuwe boek. 

Kelvin: ‘Ellen maakt sowieso meer speelminuten in de keuken, sinds we samen zijn. Ik probeer af en toe mijn rol te vervullen. Toen wij Bowie kregen hadden wij een kraamhulp die ook graag in de keuken stond en die met een twist voor ons beiden ontzettend lekkere gerechten maakte. Het is een creatieve oplossing. Je eet met dezelfde basisgerechten iets wat je heel lekker vindt.’

Ellen: ‘Wij hebben beiden zo’n andere smaak in de keuken. Dan kook ik iets wat ik heel lekker vind, dan is Kel weer niet tevreden. Dan is het te weinig, niet pittig genoeg of mist hij vlees. Als ik het dan weer voor hem maak, vind ik het te veel of niet lekker. Wij verschillen daar zo in dat we dachten: er moet toch een mogelijkheid zijn om het net wat makkelijker te maken. Ik ben gewoon de hele dag voor iedereen iets anders aan het koken. Bij de geboorte van Bowie, met de komst van onze kraamhulp veranderde dat. Zij maakte bijvoorbeeld een hele grote pan soep. Voor Kel met stukjes kipfilet en gefrituurde uitjes en voor mij met bosuitjes en gebakken tempé.’

Hoe deden jullie dat voordat Bowie was geboren?

Ellen: ‘Voordat Bowie was geboren, gingen we vaker uit eten en anders kookte ik twee totaal verschillende gerechten. We hadden vaak ook wat meer tijd. We hadden gelukkig wel een paar gerechten die we beiden lekker vonden, maar het was heel erg zoeken. Als ik vroeg: wat zullen we vanavond eten, kreeg ik altijd als antwoord: iets met spinazie en kip. Ik at ook weleens iets wat ik minder lekker vond, maar wel maakte omdat Kel er veel zin in had en andersom. We hebben ook in de keuken gestaan dat we beiden onze eigen maaltijd maakten.’

Kelvin: ‘Of El maakte iets en dan probeerde ik daar stiekem wat Sriracha-saus overheen te doen in de keuken, dat ik er qua smaak dan iets aan probeerde toe te voegen. Maar dan moet je het voorzichtig benaderen, het is niet leuk voor iemand die uren in de keuken heeft gestaan om daar stiekem wat aan toe te voegen.’

Ellen: ‘Gisteren heb je dat nog gedaan. Dan loopt hij heel stil naar de keuken en hoor ik hem daar een beetje rommelen haha. Als hij terugkomt zit hij opvallend te genieten van zijn eten.’

Krijgt Bowie ook een aparte maaltijd?

Ellen: ‘Ja, maar met zoveel mogelijk basis ingrediënten die wij ook gebruiken. Ik neem als voorbeeld een zoete aardappel schotel. Voor ons maken we hem met blauwe kaas en voor haar maken we hem wat minder heftig. Zonder zout en dat soort dingen. Zij eet ook eerder. Door op deze manier te koken scheelt het tijd in de keuken.’

Kelvin: ‘Ik gooi er ook altijd Sriracha voor haar in.’

Ellen: ‘Nee hoor, haha.’

Kelvin: ‘Wel altijd verse maaltijden, het is goed dat jij daar zo scherp in bent. Nooit kant-en-klaarmaaltijden.’

Ellen: ‘We hebben ook wel het geluk dat zij alles lust.’

Hoe zijn jullie dat in de toekomst voor je? Gaat ze dan als één van jullie eten of een mix?

Ellen: ‘Ze eet echt alles, van gezond tot ongezond. Later mag ze zelf beslissen wat ze wil eten. Ze moet zelf alle smaken ontdekken. Wat we wel allebei belangrijk vinden is dat ze leert wat ze eet. Dat leer je natuurlijk helemaal niet op school. De hele dag ben je met eten bezig, maar als kind leer je er niks over. Als zij uiteindelijk vlees wil eten, mag dat. Maar ze moet dan weten wat ze precies eet.’

Kelvin: ‘Het is fijn dat we straks een jury hebben, dat zij bepaalt wiens gerecht lekkerder is. Dan is dat probleem ook gelijk opgelost.’

Ellen: ‘Dan hebben we die strijd niet zo meer.’

Kelvin: ‘En tot dat ze het zelf kan bepalen, eet ze wel gezond, meer als Ellen. Niet dat ik zo ongezond eet, maar wel iets ongezonder.’

Kelvin, sta jij nu ook meer in de keuken?

Kelvin: ‘Ik ben meer gaan koken vanwege het kookboek. Als je een kookboek uitbrengt moet je ook wel weten welke gerechten je erin zet en hoe je ze bereidt. De laatste paar weken ben ik actiever in de keuken. Ik beleef er ook meer plezier aan.’

Ellen: ‘Ik heb hem wel betrokken het maken van het kookboek, dus dan ga ik niet alleen in de keuken staan.’

Kelvin: ‘El blijft de chef, maar ik kom steeds meer in de buurt. Hoop ik…’

Ellen: ‘Het duurt bij jou alleen zóóóó lang.’

Kelvin: ‘Ik neem wel de tijd voor het koken. Ik lees het recept drie keer terug voor de zekerheid. Het moet precies een eetlepel zijn of precies 200 gram. Dat neemt extra tijd in beslag. Als er bij staat dat de bereiding een half uur duurt, duur het bij mij een uur.’

Ellen: ‘Minimaal.’

Kelvin: ‘Maar dan heb je wel wat.’

Wat is jullie favoriete recept uit Hem versus Haar?

Ellen: ‘Ik vind de wrap heel lekker, maar ook de gegrilde bloemkool, eigenlijk vind ik alles lekker. De pizza is echt mijn favoriet, met blauwe kaas en spruitjes. Het is een gekke combi. Je moet ervan houden, maar het is echt super lekker.’

Kelvin: ‘De Bao Bun is mijn favoriet, dat is een gestoomd Aziatisch broodje. Je kunt deze op veel verschillende manieren beleggen, maar ik vind met name de pulled chicken teriyaki met ingelegde groenten top. Voor wat betreft de favorietenrol uit het boek wel een close finish met de pizza moet ik zeggen.’

Hem versus Haar is verschenen bij uitgeverij Becht en kost 16,99

Meer leuke kijk, lees en luistertips vind je hier.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF