fbpx

Elise Schaap en Bracha van Doesburgh spelen in nieuwe thriller Faithfully Yours: ‘Toen ik het script las, wilde ik precies weten hoe de puzzel in elkaar zat’

Actrices Elise Schaap en Bracha van Doesburgh verschijnen vanaf 22 december samen op het witte doek in de bloedstollende thriller Faithfully Yours.

In Faithfully Yours gaan Isabel (Elise) en Bodil (Bracha) samen een weekendje weg, niet voor de gezelligheid, maar vooral om elkaars alibi te zijn tijdens het vreemdgaan. Dat werken ze in de details uit, maar dan gaat er iets mis waardoor er veel meer op het spel komt te staan.

Hoe was het om Faithfully Yours te draaien?

Bracha: ‘Ontzettend leuk! We hebben heel veel plezier gehad, ondanks dat het een thriller is.’

Dit was niet de eerste keer dat jullie samenwerkten toch?

Elise: ‘We hebben één keer kort samengewerkt, maar dit was het eerste grotere project wat we samendeden.’

Hoe is jullie band nu ten opzichte van toen?

Bracha: ‘Wij kenden elkaar nog helemaal niet zo goed, we hebben toen maar een dagje gedraaid. Door de film hebben we elkaar veel beter leren kennen. Het waren lange dagen, van zo’n twaalf uur. We begonnen de film in Oostende. Het prettige daaraan is is dat je samen met de cast en crew op één plek zit. Iedereen is op elkaar aangewezen, daardoor leerden we elkaar een stuk beter kennen.’

Het is een thriller, hoe was de eerste keer dat jullie het script lazen?

Elise: ‘Toen ik het script voor het eerst las, vond ik het spannend. Maar ik dacht ook meteen: hoe gaan we het nog intrigerender maken. Het leuke aan deze film was dat we zelf veel mochten inbrengen. Ik heb nog niet eerder in zo’n klassieke thriller mogen spelen, dus ik vond het heel leuk om hieraan mee te kunnen werken. Ik was de hele tijd bezig met de balans zoeken tussen informatie geven en de kunst van weglaten.’

Bracha: ‘Je wil de hele tijd weten wie de moord heeft gepleegd. Elk personage heeft weer eigen geheimen waar je langzaamaan achter komt. Zoals een goede thriller betaamd, word je soms op het verkeerde been gezet. Ik hou van dat soort films en series. Ik ben er ook meestal goed in. Bij het script had ik zoiets, hoe zit dit precies? Er zitten spannende plottwists in.’

shutterstock 2230023639 Elise Schaap en Bracha van Doesburgh spelen in nieuwe thriller Faithfully Yours: 'Toen ik het script las, wilde ik precies weten hoe de puzzel in elkaar zat'

Nam je de spanning van het verhaal ook mee naar huis?

Elise: ‘Ik kan het makkelijk uitzetten. Als je speelt op plaats van bestemming in het buitenland, zoals Bracha al vertelde, is het fijn dat je in zo’n proces kan blijven en niet vlak daarna de afwasmachine moet uitruimen en boterhammen moet klaarmaken. Het is echt een andere beleving. Maar het is niet zo dat alles spannend wordt, zodra ik in een thriller speel.’

Bracha: ‘We hadden veel night shoots. Op een gegeven moment hadden we ergens de hele nacht gedraaid, waarbij we vreemde geluiden hoorden. Om vier uur ‘s nachts werd ik afgezet bij een groot hotel waar niemand was. Binnen hoorde ik allemaal deuren piepen en met die grote gangen erbij, voelde ik mij toch niet helemaal prettig, haha. Dit is ook een leuke extra scène voor de film, dacht ik. Ik ga dan aan in wat er zou kunnen gebeuren.’

Er zijn tussen de personages veel leugens in het spel. Liegen jullie zelf weleens?

Elise: ‘Ja hoor. Weet je wat het fascinerende is, na afloop kan je discussiëren over wat liegen is. De grens is voor iedereen anders.’

Bracha: ‘Ik ben er gewoon niet goed in. Maar dat is ook niet altijd handig, soms ben ik dan te eerlijk.’

Faithfully Yours

Wat is jullie favoriete moment uit de film?

Elise: ‘Die kan ik echt niet noemen. Iets met bloed…’

Bracha: ‘De zwemscènes vond ik leuk. Ik had nog geen zwemdiploma, dus heb ik zwemles gekregen voor de film.’

Elise: ‘Het is wel cool dat je nu kan zeggen dat je voor een rol een feature hebt moeten aanleren, haha’

Hoe was 2022 voor jullie?

Bracha: ‘Heel veel, maar heel leuk. De periode van draaien was veel en nu komt alles ineens uit. Zoals Piece of my heart, de film die ik heb gecoproduceerd is afgelopen maand al uitgekomen. Familie Claus komt rond kerst uit. Én dan natuurlijk ook nog de kerstfilm van Oogappels.’

Het is bijna 2023, waar kijken jullie naar uit?

Bracha: ‘We leven van hoogtepunt naar hoogtepunt😉. Maar dat is altijd heel vervelend, we mogen er nog niks over zeggen.’

Elise: ‘Er staan hele leuke dingen op de stapel, dat kan ik je in ieder geval wel vertellen.’

‘Faithfully Yours’ is nu te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF