fbpx

Deze eilandtips moet je weten als je op vakantie gaat naar Bonaire

Een azuurblauwe zee, prachtig duik en snorkel water, heerlijke stranden en een super gezellige hoofdstad: wat wil je nog meer op een eiland? 

3x doen

Sorobon strand

Aan Lac Bay in het zuidoosten van het eiland vind je volgens insiders het allermooiste strand: Sorobon. Het ligt op slechts acht kilometer van Kralendijk, dus met een scooter ben je er in een kwartiertje. Een heerlijk surfersparadijs. Het water reikt in de hele baai tot je middel, dus ideaal om te leren windsurfen. Jibe City wordt gezien als de coolste bar van het eiland. Hier geniet je op een ligbedje onder een parasol van je Antilliaanse biertje.

Lekker eten

Bonaire kent veel foodtrucks waar je vaak de lekkerste verse vis kunt eten, maar wil je een keer luxe uit, ga dan naar Brass Boer, het zusje van het bekende sterrenrestaurant Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer. Je vindt Brass Boer in het Delfins Beach Resort aan Punt Vierkant 44 in Kralendijk. Een prachtige locatie aan het water, waar je romantisch uit eten kunt. Wie echt wil uitpakken kan een exclusieve privétafel op hun pier reserveren.

Brassboer.com

Washington Slagbaai Nationaal Park

Dit natuurreservaat beslaat een groot gedeelte van het noorden van Bonaire. Je hebt hier een fourwheeldrive nodig, omdat de wegen onverhard en moeilijk begaanbaar zijn. Je rijdt door een bergachtig landschap en komt onderweg zoutmeren, cactussen, mooie stranden en bijzondere rotsformaties tegen. Niet alleen een prima plek om vogels te spotten, maar ook om te duiken, snorkelen, kajakken, wandelen of mountainbiken.

5x duiken en snorkelen

Met 450 vissoorten en 120 soorten koraal is Bonaire een waar paradijs. Dit zijn de mooiste plekken:

  • Munks Haven. Ten zuidwesten van Klein Bonaire. Met een breed en ondiep oppervlakte dat geleidelijk afloopt en daardoor ideaal voor beginnende duikers.
  • 1000 Steps. Je parkeert boven aan de klif aan de Queens Highway en daalt dan via een lange trap af naar het strand. Plek met prachtig koraal.
  • Bari Reef. Met veel verschillend koraal en veel verschillende vissoorten. Ook de makkelijke instap maakt deze plek aantrekkelijk om te duiken en snorkelen. Bari Reef ligt in de wijk Kralendijk.
  • Ebo’s Reef. Ebo’s Reef ligt in het noorden van Klein Bonaire en is speciaal vanwege haar grote olifantsoorsponzen, maar ook buissponzen komen hier veel voor.
  • Salt Pier. Met indrukwekkende zoutbergen en heel veel kleurrijke vissen. Ten zuiden van het eiland.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF