fbpx

Een sfeervolle badkamer door middel van verlichting

De badkamer is niet alleen functioneel, maar ook een belangrijke plek in huis waar je helemaal tot rust kunt komen. Wist je dat de juiste verlichting kan bijdragen aan die rustgevende sfeer? In dit artikel hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet om sfeerverlichting toe te passen in je eigen badkamer.

Direct vs. indirect licht

Er wordt in de badkamer veel aandacht besteed aan functioneel en direct licht. Led inbouwspots zijn hier een goed voorbeeld van. Deze vorm van verlichting zorgt voor duidelijk zicht en maakt de badkamer direct een stuk lichter. Om een zachtere sfeer te creëren, combineer je direct licht met indirect licht. Bij indirect licht schijnt de lamp op het plafond of op de muur. Zo wordt het weerkaatst en oogt het een stuk zachter. Je kunt ook indirect sfeerlicht creëren met een lampenkap.

Toevoegen van accentverlichting

Zet bepaalde elementen van de badkamer letterlijk in de spotlight met accentverlichting. Je kunt bijvoorbeeld de aandacht trekken naar een mooi badkamermeubel of de bijzondere textuur van de wand benadrukken. Op deze manier krijgt jouw badkamer een speelse en unieke touch. Dat draagt bij aan een gezellige sfeer.

Warme kleurtemperatuur

Wanneer je op zoek gaat naar sfeerverlichting, is het slim om lampen te kiezen met een warme lichtkleur. Deze kleurtemperatuur neigt naar geel of oranje licht. Het oogt een stuk rustgevender dan koel licht met een blauwe ondertoon.

Hanglampen in de badkamer

Vaak vinden mensen het spannend om te werken met hanglampen in de badkamer. Toch kun je met zo’n eyecatcher de sfeer helemaal compleet maken! Gebruik een aantal inbouwspotjes voor de functionaliteit en voeg daarnaast een bijzondere hanglamp toe in het midden van de ruimte voor de sfeer.

Dimbare badkamerverlichting

Zorg ervoor dat je de meeste lampen in de badkamer kunt dimmen. Met een dimmer bepaal je zelf hoe fel de lamp moet schijnen. Je kunt de sfeer dus extra romantisch maken door te kiezen voor een badkamer wandlamp met dimbare ledlamp, indirect licht én een warme lichtkleur.

Extra tip: de juiste IP-waarde

Tot slot nog een belangrijke tip voor de veiligheid: Let bij de aanschaf van badkamerverlichting altijd goed op de zogenaamde IP-waardes van de lampen. Dit geeft aan in hoeverre de lamp bestand is tegen vocht en water. Met een minimale classificatie van IP44 zit je in de badkamer goed.

Pas jij al sfeerverlichting toe in je eigen badkamer? Of kan het lichtplan nog wel een kleine make-over gebruiken?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF