fbpx

Een jaar door Europa trekken met je gezin

Sinds januari schrijft Lotte voor Wendy iedere maand een blog over Eten & Geluk. Nu nog vanuit haar huis in Rotterdam. Maar vanaf 1 mei zal ze dat vanuit verschillende plekken in Europa doen. Want samen met haar vriend en zoontje ruilden ze het huis in voor een camper, laten ze alles achter en vertrekken ze 1 mei om met het gezin een jaar door Europa te gaan trekken. In deze blog vertelt Lotte over haar plannen!

De eerste blog die ik schreef voor Wendy ging over onze zoektocht naar geluk met eten. Een zoektocht die ik zelf volop heb doorlopen en waarvan ik de lessen die ik heb geleerd nu deel via trainingen, workshops en artikelen. Iets wat ik met heel veel plezier doe! Maar toch knaagde er iets. Ik miste iets. Wat dat was ontdekte ik door iedere keer opnieuw mijn rust te pakken en te luisteren naar die stem vanbinnen. Niet altijd makkelijk, maar zo nodig.

Back to basic

Waar ik naar verlangde was de natuur in, back to basic, ontspullen, ruimte maken voor mijn gezin. Ik droomde van samen met mijn gezin reizen en werken. Maanden schreef ik in mijn boekjes over mijn droomleven. Rondtrekken met een LOT of TASTE busje van waaruit ik kan koken, workshops kan geven en mensen kan inspireren hun hart te volgen en te luisteren naar hun lijf. Ik droomde van koken, schrijven, foto’s maken, culturen ontdekken, mensen ontmoeten.

Het zag er naar uit dat het een lange termijn visie was. Hoe kwam ik vanuit de situatie waarin ik nu in zat tot die droom? Door alles wat ik had geleerd en ervaren wist ik dat ik dat niet hoefde te
weten. Het frustreerde me vaak, maar ik moest het los laten. Niet dat dat altijd lukte, maar ik begreep wel dat ik de uitkomst niet moest willen controleren. Want dromen waarmaken doe je niet alleen. The Universe Has Your Back. Je hebt het leven niet onder controle. Er gebeuren soms rare dingen. Het enige dat je kunt doen is ieder moment weer een keuze maken die het dichtst bij jou staat. Stap voor stap doen wat goed voelt. En afslagen durven nemen die misschien niet volgens de gebaande paden gaan. Nieuwsgierig zijn en iedere keer weer bij jezelf blijven. Doen wat NU goed voelt.

De stap nemen

En ineens was het moment daar. Mijn vriend kwam met het idee een huis op wielen te nemen. Alles te verkopen, alles achter te laten en samen Europa in te trekken. Met een camper als huis en Europa als tuin. Wauw wat een goed plan! Ineens viel alles op zijn plek.

We konden als gezin samen leven, echte aandacht voor elkaar hebben, de natuur in trekken en wonen op mooie plekken waar het voor ons goed voelt. En mijn business droom paste daar perfect in. Reizen met mijn gezin en werken tegelijk. Geïnspireerd worden door de natuur, verschillende culturen en mooie mensen op ons pad. En nog dieper de wereld van Eten en Geluk induiken. En daarmee zoveel mogelijk vrouwen helpen om hun eigen pad te volgen. Om te leren luisteren naar hun eigen lijf en doen waar ze echt blij van worden. Ineens leek mijn langverwachte droom werkelijkheid te worden!

Misschien heb je het idee dat ik een beetje afwijk van het thema Eten & Geluk, maar niets is minder waar 😉 Want al die lessen die ik heb geleerd en waarmee ik nu honderden vrouwen inspireer via blogs en trainingen hebben alles te maken met het luisteren naar je lijf, het luisteren naar die stem van binnen, JOUW stem. Het heeft alles te maken met het volgen van je pad. Mijn ingang is voeding, omdat dat mijn pad is geweest en ik heb ervaren dat dat voor heel veel vrouwen geldt. Voeding is voor mij de makkelijkste ingang om te gaan starten met het volgen van je eigen pad. Om voor jezelf te zorgen en te gaan kiezen voor wat jij belangrijk vindt. En niet de media of mensen om je heen.

Je eigen pad volgen

En je begint misschien met voeding, het volgen van je eigen foodiepad, maar als je eenmaal hebt ervaren hoe je kunt luisteren naar je lijf, hoe je signalen kunt herkennen, dan kun je dat op ieder
vlak van je leven toepassen. Dus ook bij het kiezen van een huis en woonplek 😉 In ons geval een camper en Europa 😉 Het betekent niet dat je nu keihard moet gaan zoeken naar wat je hart je te
vertellen heeft. Dat je keihard moet gaan zoeken naar je eigen pad. Het enige dat er is, is DIT moment. Het enige wat je kunt doen, is nieuwsgierig zijn, open staan en waakzaam zijn voor wat
het leven je nu biedt.

En vertrouw er op dat je nu precies op die plek bent waar je nu moet zijn. Vaak duurt het veel langer dan we willen om onze dromen waar te maken. En soms gaat het ineens heel snel en besef je je niet eens dat je al bent op de plek waar je ooit zo naar verlangde. Of misschien heb je helemaal geen (grote) dromen of ken je ze nog niet… Het gaat erom dat je open staat. Dat je je nieuwsgierigheid durft te volgen, kansen durft te grijpen en je niet laat leiden door hoe het allemaal zou moeten of zoals iedereen het doet. Laat de liefde voor de dingen die jij belangrijk vindt groter zijn dan je angsten (of die van de mensen om je heen!), dan volg je echt je eigen pad. En dat levert je zoveel op. 

Wil jij dat ook? Je eigen pad volgen? Merk je dat je vast zit? Voel je dat je iets wil maar niet precies weet wat? Zie je dat je lijf je iets vertelt maar weet je niet wat? Stuur Lotte een bericht of boek meteen een gratis kennismaking om te kijken of het klikt!

Vanaf mei zal Lotte gaan schrijven over haar reis door Europa. Nog steeds met als thema Eten & Geluk, maar met een Europese invalshoek. Volg Lotte ook op Facebook zodat je op de hoogte blijft van haar werk en trip!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF