fbpx

Een hypotheek afsluiten: waar moet je op letten?

Een hypotheek afsluiten doe je natuurlijk niet iedere dag. Sterker nog, het is misschien de eerste keer in je leven dat je dit gaat doen. Of na vele jaren erg veel woonplezier ga je verhuizen, maar je kunt je niet zo goed meer herinneren hoe je het afsluiten de vorige keer precies hebt gedaan. Al met al zit je in beide gevallen met een hoop vragen. Waar moet je nu eigenlijk op letten tijdens het afsluiten van een hypotheek? En hoe weet je zeker dat je niet voor gekke verrassingen komt te staan? Geen paniek, want we hebben een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Maak duidelijk onderscheid tussen wat je maandlasten en woonlasten zijn

De kosten voor de hypotheek moeten iedere maand natuurlijk goed te dragen zijn. Ook in onzekere tijden, wanneer jij en/of je partner minder of niet kunnen werken. Daarom is het van cruciaal belang dat je goed in kaart brengt wat je woonlasten iedere maand zijn. Hierdoor kom je in de loop van de tijd ook nooit voor onverwachte verrassingen te staan en weet je altijd zeker dat je de kosten kunt blijven dragen. En dat is wel een erg prettige gedachte.

Zorg ervoor dat je diverse rentevaste periodes met elkaar vergelijkt

Ben je op dit moment al bekend met wat je woonlasten iedere maand zijn? En weet je wat voor soort rentevaste periodes er allemaal zijn? Zorg er altijd voor dat je deze periodes even met elkaar vergelijkt. Hierdoor krijg je meteen een erg goed beeld van dit totaalplaatje en ben je beter in staat om de juiste keuze te maken. En dat zorgt weer voor een hoop zekerheid vanuit je eigen kant. Wel zo fijn, toch?

Ga altijd een goed gesprek aan met een adviseur en kom niet voor gekke verrassingen te staan

Op het moment dat je een hypotheek af gaat sluiten, is het belangrijk dat je de huidige rentestanden even checkt. Ook kun je altijd een gesprek inplannen met een professional. Hierdoor wordt alle nodige informatie haarfijn aan je uitgelegd en weet je precies waar je aan toe bent. Dat zorgt voor veel meer duidelijkheid en je weet tijdens het afsluiten van een hypotheek ook precies waar je aan toe bent. Een gesprek heb je altijd binnen een mum van tijd ingepland, zodat jij en/of je partner al snel de nodige stappen kunnen maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF