fbpx

Een goede huid tijdens de zomer? Dit zijn de beste skincare tips

Tijdens de warme dagen wil je er even goed uitzien, maar soms zit het niet mee en heeft je huid er even geen zin in. Dat kan erg vervelend zijn en al helemaal als je van plan bent om leuke dingen te gaan doen. Je wilt zelfverzekerd de deur uitgaan en op deze manier is het lastig. Natuurlijk is de huid van iedere vrouw anders, maar er zijn wel wat algemene skincare maniertjes om je toch een handje te helpen om ervoor te zorgen dat je huid er zo goed mogelijk uit ziet.

Reiniging

Iets wat eigenlijk wel bovenaan staat, is de reiniging van je huid en met name het gezicht. Het is geen geheim dat je op de warme dagen meer aan het zweten bent. Dit blijft op je lichaam zitten, net als ander vuil. Uiteindelijk kan de huid heel droog gaan aanvoelen en dat wil je niet hebben. Het is belangrijk om iedere dag je huid te reinigen. Er zijn een hoop gezichtsreinigers waar je uit kunt kiezen, maar het is goed als je let op een die bedoeld is voor jouw huidtype. Een milde gezichtsreiniger is vaak het beste, omdat het zo goed mogelijk reinigt, maar tegelijk ook ervoor zorgt dat de huid zachter wordt.

Gezichtsmaskers

Wellicht gebruik je ze al, maar in de zomer kunnen gezichtsmaskers je beste vriend worden. Tijdens de hitte krijgt je huid nogal veel te verduren en dan moet je eigenlijk op zoek naar iets wat je gezicht zo veel mogelijk tot rust kan laten komen. Een gezichtsmasker is dan de perfecte oplossing. Nogmaals afhankelijk van je huidtype kunnen de soorten maskers verschillen. Wat voor de één heel goed werkt, hoeft uiteraard niet voor een ander even goed te zijn. Een paar populaire maskers zijn onder andere de kleimaskers en deze helpen vooral bij het verminderen van de mee-eters. Verder reinigt het de huid ook nog eens. Exfoliërende maskers helpen je om de dode huidcellen weg te krijgen. In zo’n soort maskers zitten vaak fruitzuren en enzymen die er dus voor zorgen dat de huid geëxfolieerd wordt.

Zo min mogelijk make-up

Het is misschien niet meteen hetgeen wat je wilt horen, maar het is erg essentieel dat jij je huid voldoende ruimte geeft om als het ware te ontspannen. Er zijn veel make-up producten die niet zo’n goede bescherming geven tegen de UV-stralen. De zon kan dus een grote rol spelen. Daarom wordt er vaak gekozen voor een wat zachtere look. Je kunt er alsnog heel goed uitzien met minder of zelfs geen make-up. Je kunt bijvoorbeeld een beetje mascara en een lichte moisturizer gebruiken. Zolang het er zo minimaal mogelijk uitziet, is er niets aan de hand. Het zal ook nog eens veel beter aanvoelen. Met deze tips is jouw huid voorbereid op de hete zomerdagen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF