fbpx

Duurzame mode verovert terrein in onze kledingkast

Het stoffige imago is er ein-de-lijk vanaf, anno 2019 kunnen we stellen: duurzame mode is hot! De interesse in zogenoemde slow fashion en alle innovaties in de mode-industrie is zelfs groter dan ooit. Maar hoe weet je eigenlijk of de kleding die je koopt écht fair geproduceerd is? Waar vind je de tofste duurzame merken? En, hoe geef je je afgedankte textiel een tweede leven? Op woensdag 16 januari organiseert Circl in samenwerking met stichting M-ODE een dag vol inspiratie en leerzame learnings over sustainable fashion. Wij zetten de highlights van het programma voor je op een rij.

Fashion Lunch Sessies | Woensdag 16 januari 12.00 – 13.30 uur

Van fast naar fair, #Lesswaste en Branding for Change; het is nog lastig kiezen met drie interessante lunchsessies over de veranderingen en uitdagingen in de mode-industrie. Wil je meer weten over waar je kleding vandaan komt, wie het maakt en welke merken fair werken? Of ben je benieuwd naar hoe duurzame modelabels een sterk merk opbouwen? Meld je aan voor één van de sessies!

duurzame mode

CIRCL X M-ODE – Slow Fashionshow: Still Life| Woensdag 16 januari 17.00 uur

Met gedragen kleding als startpunt heeft designer Jessica van Halteren een nieuwe collectie, Still Life, in het leven geroepen. Hiermee geeft ze een nieuwe kijk op mode en de collectie is een kritische reflectie op het huidige systeem. Op woensdagavond 16 januari kun je Still Life bewonderen in de Slow fashionshow. Daarnaast gaan we in gesprek met fashionpioniers over nieuwe manier van ontwerpen en produceren in de kledingindustrie en kun je ook shoppen bij sustainable merken. Laat je inspireren door fashion van hergebruikte materialen en ontdek hoe je zelf duurzame modekeuzes kunt maken!

duurzame mode

Wil jij naar één van deze evenementen?

Deze evenementen zijn onderdeel van de Week van de Circulaire Economie van 14 tot en met 18 januari. Bij Circl, hoofdkwartier van de vierde editie, vinden een week lang evenementen plaats gericht op het zetten van de volgende stap in circulair ondernemen. Heb jij interesse om aan één van de evenementen deel te nemen? Neem dan een kijkje op de website van Circl en meld je aan. De toegang is gratis!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF