fbpx

Drie praktische tips voor de babykamer

Is er een baby op komst, zoek je inspiratie voor de inrichting van een leuke babykamer, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Het inrichten van een babykamer moet leuk zijn, en geen stressvolle taak. Daarom geven we je graag een paar inspirerende en praktische tips die het inrichten van de babykamer tot een koud kunstje maken!

Thema

Kies een thema voordat je begint met inrichten, om te voorkomen dat het een allegaartje wordt. Natuurthema’s doen het goed in een babykamer, net zoals dieren en zen. Kies op basis van het thema de kleuren voor de muren, en kijk vervolgens welke tinten daar goed mee matchen voor de accessoires en het beddengoed. De beste basis is een zachte- of pasteltint zoals crème, zachtgroen of beige. Deze kleuren zijn een goede basis om te combineren met andere, meer overheersende kleuraccenten zoals blauw en oranje.

Geen inkijk

Je wilt natuurlijk geen nieuwsgierige ogen die de babykamer in gluren. Gordijnen in de babykamer zijn dus een absolute must. Gordijnen houden niet alleen nieuwsgierige ogen tegen, ze houden ook het licht buiten, en in de zomer de warmte van de zon. Hoewel jonge baby’s nog niet hetzelfde dag- en nachtritme hebben als een volwassene, is duisternis wel belangrijk om ze lekker te laten slapen. Er zijn veel verschillende soorten gordijnen voor de babykamer, zoals rolgordijnen, vouwgordijnen of jaloezieën.

Papa- en mama hoekje

In de eerste maanden is een baby in de nacht een paar keer wakker omdat het gevoed wil worden of niet kan slapen. Dan kun je met je kindje op de arm het hele huis door, of je maakt een gezellig hoekje in de babykamer. Een comfortabele stoel, wat kussentjes en plaids en je hebt een fijne plek om je kindje te voeden of te troosten. Bijkomend voordeel is dat je niet met je kindje door het hele huis terug naar de babykamer hoeft als het weer slaapt, met de kans dat het onderweg opnieuw wakker wordt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF