fbpx

Dominique gooide het roer om door de ziekte van Parkinson en werd yogajuf

Voormalig journalist Dominique Prins-König kreeg op haar 49e de diagnose ‘ziekte van Parkinson’. Het was dé aanleiding om het roer om te gooien en zo besloot Dominique om haar droom eindelijk te verwezenlijken: yogadocent worden. In haar boek ‘Yogajuf met parkinson’ schrijft ze over deze metamorfose en hoe het haar inspireerde om anders naar het leven te leren kijken.

‘Je kunt als een malle gaan vechten om het leven eronder te krijgen, maar daar geloof ik dus niet meer in. Ik geloof wel in accepteren dat een situatie is zoals het is, en dat je van daaruit kunt kijken wat de mogelijkheden zijn. Dat wil niet zeggen dat je de situatie léuk vindt. Het betekent alleen dat je geen kostbare energie meer verspilt aan verzet, maar dat je die energie probeert te gebruiken om jezelf verder te helpen. Wat kan er wél?’, schrijft Dominique.

Wat kun je verwachten?

In het boek beschrijft Dominique allerlei universele thema’s, van hard je best doen tot aan vertrouwen hebben en loslaten. Ze onderzoekt deze thema’s in veertig persoonlijke verhalen. Wellicht kun je je in sommige wel herkennen of heb je een soortgelijke ervaring. Één ding is zeker: je zult er iets van opsteken. Ieder hoofdstuk wordt namelijk afgesloten met een – soms luchtige – moraal van het verhaal en praktische aanbeveling waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

‘Yogajuf met parkinson’ is uitgegeven door uitgeverij Elmar en voor 21,99 te koop via deze link.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF