fbpx

DIY: maak je eigen handlettering op de muur met Jinske Verpalen

Jinske Verpalen, dé ‘Do It Yourself’ vrouw en eigenaresse van ‘IMAKIN’, maakt creatieve DIY-pakketten, waarin alle materialen inclusief stap-voor-stap instructies zitten om je eigen woon- en modeaccesoires te maken. Vorige week heeft Jinske ons geholpen met het maken van je eigen zeepjes. Deze week leren we hoe we een eigen handettering op de muur kunnen maken. 

Jinske: ”Handlettering is een grote trend! Voorheen zag je het voornamelijk alleen op kaarten en posters, maar nu ook op schoolborden, ramen en muren. In slechts vier stappen heb jij je eigen handettering op de muur gemaakt, dus let goed op!”

Dit heb je nodig

acrylmarker

  • Je eigen handlettering tekening
  • Laptop of computer
  • Beamer
  • Potlood
  • Acrylmarker

Tip: heb je niet alles in huis? Scoor al deze producten dan op de website van IMAKIN!

Stap 1: maak een handlettering quote of tekst

handlettering

Verzin de mooiste tekst of meest inspirerende quote (handlettering), en schrijf dit op een papiertje. Kun je nog niet zo goed handletteren, of voel je je iets wat onzeker? Het DIY-pakket handlettering van IMAKIN biedt een fijne basis en is dé oplossing voor de mooiste tekeningen!

Stap 2: inscannen en projecteren

handlettering

Nu is het tijd om je tekening in te scannen zodat je het contrast kunt verhogen. Weet je niet hoe dat moet? Probeer dan eerst je tekening over te trekken met fineliner, en scan hem daarna in. Na het inscannen is er een spannend moment aangebroken: projecteren! Projecteer je tekening met een beamer op de muur, en bepaal hoe groot je je handlettering wilt hebben.

Stap 3: projectie overtrekken

handlettering

Deze stap is niet zo ingewikkeld. Het enige wat je moet doen is je tekening lichtjes overtrekken met een potlood. Let wel op dat je niet te veel druk zet: lichtjes!

Stap 4: overtrekken met een acrylstift

handlettering handlettering

Heb je de tekening helemaal overgetrokken? Zet dan eerst je beamer uit, en trek de potloodtekening vervolgens over met een acrylmarker.

Handig weetje: voor de hele tekening heb je maar 1 acrylmarker nodig!

handlettering

Als je nog een paar potloodlijntjes ziet, kun je deze voorzichtig uitgummen wanneer de lijnen van de acrylmarker goed zijn opgedroogd.

Tip: gebruik voor het uitgummen een zachte witte óf transparante gum om eventuele vegen op de muur te voorkomen.

handlettering

Deel jouw handettering tekening!

Is jouw handettering tekening af? Deel dan het resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/InstagramHeb je even geen inspiratie voor een mooie quote of tekst? Dan kun je ook kijken op de hashtag: #deeljeDIY! Wie weet staat er iets voor je tussen.

Blogtip: Bekijk hier alle DIY van Jinske!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF