fbpx

DIY: je eigen constellation mok met Jinske Verpalen

Jinske Verpalen, dé ‘Do It Yourself’ vrouw en eigenaresse van ‘IMAKIN’, maakt creatieve DIY-pakketten, waarin alle materialen inclusief stap-voor-stap instructies zitten om je eigen woon- en modeaccesoires te maken. Vorige week heeft Jinske ons geholpen met het maken van eigen handettering op de muur. Deze week leert zij ons om je eigen constellation mok te maken.

Jinske: ‘Sterrenstelsels en ‘moon phases’ (fases van de maan) zijn helemaal hot! Je ziet ze terug in kleding, woonaccessoires en kaarten. Met deze tutorial maak je zelf zo’n toffe mok.’

 

NODIG

galaxy-mok-benodigdheden

Shop de benodigdheden 

 

STAP 1. MOK SCHOONMAKEN EN MOON PHASES TEKENEN

galaxymok-stap1

Zorg ervoor dat de mok schoon en vetvrij is. Teken met de zwarte porseleinstift de verschillende fasen van de maan aan de binnenkant van de mok. Let erop dat je dit niet aan de kant doet van waar je drinkt. Eventuele foutjes kun je verwijderen met een stukje nat keukenpapier of wattenstaafje.

 

STAP 2. STERRENBEELDEN TEKENEN EN MOK AFBAKKEN

galaxymok-stap2

Teken nu met de gouden porseleinstift verschillende sterrenbeelden aan de buitenkant van de mok. Op elke hoek van het sterrenbeeld komt straks een gouden stip porseleinsticker. Inspiratie voor sterrenbeelden vind je hier.

Als je helemaal tevreden bent met je ontwerp, bak je de mok af in de oven volgens de instructies op de porseleinstift. In dit geval: 30 minuten op 160 graden.

 

 

STAP 3. VERWIJDER BESCHERMFOLIE VAN PORSELEINSTICKERS

galaxymok-stap3

Terwijl de mok afbakt in de oven, kun je verder met de porseleinstickers. Verwijder de transparante beschermfolie.

 

STAP 4. KNIP STIPJES UIT EN HAAL MOK UIT OVEN

galaxymok-stap4

Knip nu de stipjes uit het vel. Dit hoeft niet heel precies, want wat nu wit is is straks transparant.
Zelf had ik ongeveer de helft van het stickervel nodig voor 1 mok.

Haal de mok uit de oven en laat deze afkoelen.

 

STAP 5. WEEK STICKERS IN WATER

galaxymok-stap5

Pas als de mok afgekoeld is, ga je verder met deze stap. Week de uitgeknipte stickers een paar seconden in water en laat ze een minuut op een schoteltje liggen. Doe niet alle stickers tegelijk, maar verwerk ze bijvoorbeeld per 10.

 

STAP 6. GOUDEN STIPPEN AANBRENGEN EN PAPIER VERWIJDEREN

galaxymok-stap6

Breng op elke hoek van een sterrenstelsel een gouden stip aan. Verwijder nu het witte papier voorzichtig onder de sticker uit. Als alle hoekjes van een sticker zijn voorzien kun je eventueel ook nog wat losse stipjes (sterren) toevoegen.

Als je helemaal tevreden bent met je ontwerp, bak je de mok nogmaals af. Dit keer 10 minuten op 90 graden. Laat de mok afkoelen en herhaal.

Je kunt de mok nu afwassen (met de hand, bij voorkeur met koud water, niet krassen!)

galaxy-mok

Met deze techniek kun je natuurlijk nog veel meer soorten servies versieren. Waar wil jij een constellation en/of moon phase op maken?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF