fbpx

DIY: een tekstarmbandje maken met Jinske Verpalen!

Jinske Verpalen dé Do It Yourself vrouw en eigenaresse van ‘IMAKIN DIY Design’  houdt ongelooflijk veel van knutselen. Jinske maakt creatieve DIY-pakketten waarin alle materialen en stap-voor-stap instructies zitten om je eigen woon- en modeaccesoires te maken. Aangezien wij ook van knutselen houden hebben we hier een perfecte DIY voor de feestdagen, namelijk een armbandje! Zet je favoriete tekst in de armband. Een persoonlijker sieraad bestaat niet! Je maakt deze tekstarmband zelf met slagstempels. In deze DIY-tutorial laat Jinske stap-voor-stap zien hoe je deze zelf kunt maken.

Benodigdheden

Benodigdheden armband

Shop hier de benodigdheden!

STAP 1: Armbandstrip vastplakken en letters uitmeten

stap 1 tekstarmband

Leg de armbandstrip op het slagblokje en plak vast met masking tape. Tel het aantal letters van je woord/tekst en meet deze uit op het masking tape. Zo heb je een richtlijn waar je straks je letters moet slaan.

STAP 2: Slagstempel vastklemmen en erop slaap met een hamer

stap 2 tekstarmband

Klem de slagstempel van de eerste letter in de stempelhouder (of houd hem zelf goed recht en stevig vast) en zet deze op de plaats waar de eerste letter moet komen. Sla met middelmatige kracht de hamer één keer op de slagstempel.

STAP 3: Alle letters in de armbandtrip slaan

tekstarmband

Herhaal stap 1 totdat alle letters van je tekst in de armband staan.

STAP 4: Buig de armbandstrip rond

stap 4 tekstarmband

Buig met de armband buigtool de armbandstrip rond. Dit doe je door de strip aan één kant in de tool te klemmen en hem met je duim tegen te houden terwijl je de rest van de strip om de tool buigt. Draai de strip daarna om en buig ook de andere kant.

STAP 5: Armband passen om je hand

stap 5 tekstarmband

Pas de armband om je pols en buig deze eventueel nog wat bij.

Resultaat!

tekstarmband resultaat

Je armband is nu klaar om te dragen! Je kunt de slagstempels steeds weer opnieuw gebruiken voor nieuwe armbanden. Maak een armband met een inspirerende quote, de naam van je kinderen of een bijzondere datum. Het is niet alleen een mooi sieraad voor jezelf, maar ook een fantastisch cadeau.

Deel!

Welke tekst/woord/datum zou jij in je armband slaan? En waarom? Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/InstagramBen je benieuwd naar wie Jinske Verpalen is? Lees dat dan hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF