fbpx

Dit zijn WENDY’s favoriete eetadresjes en shops in Porto

Deze prachtige havenstad aan de Atlantische Oceaan ligt in het Noorden van Portugal en is enorm verrassend. De Douro (Portugees voor Gouden rivier) loopt dwars door de bruisende stad en langs deze rivier zijn veel restaurants, eettentjes en events te vinden. Fiets langs de Douro en loop over de Dom Luís I-brug voor het beste uitzicht op Porto. Breng een bezoek aan de bekende blauw betegelde kerk “Chapel of Souls” (Igreja do Carmo -Capela das Almas) en zet voet binnen het treinstation São Bento. WENDY vertelt jou waar je in Porto moet zijn om te shoppen en welke porthuizen en eettentjes een bezoekje waard zijn!

Porto

Port

Porto staat naast haar rijke geschiedenis, prachtige gebouwen en functie als belangrijke havenstad, bekend om de heerlijke port die hier wordt gemaakt in de Dourovallei. Maak een tour door de kelders en drink portwijn bij Croft (adres: R. do Barão de Forrester 412) onder het genot van heerlijke, lokale kazen. Naast Croft zijn er nog veel meer porthuizen te vinden voor een rondleiding en proeverij. Probeer er een te vinden met een Portugese naam, zoals Ramos Pinto (adres: Av. de Ramos Pinto 380), Real Companhia Velha (adres: Rua Azevedo Magalhaes 314) en Porto Cálem (adres: Av. de Diogo Leite 344).

Shoppen

In de wijk Santo Ildefonso is de grootste winkelstraat van de stad te vinden: Rua Santa Catarina. Breng een bezoek aan de open Bolhão-markthal (Mercado do Bolhão). Hier vind je veel hippe cafés en Portugese zaakjes, zoals vintagewinkels, schoenenwinkels en banketbakkerijen.

Koop boeken in Lello (Livraria Lello), je kunt om de hoek een kaartje kopen om de prachtige boekenwinkel te bezoeken. Het is zeker de moeite waard en wanneer je een boek koop, krijg je hier korting op en heb je jouw entreekaartje terugverdiend.

Wil je lekker snuffelen tussen vintage items? Dan moet Centro Comercial de Cedofeita (adres: Rua de Cedofeita 451) zeker op jouw lijstje zetten. In deze shoppingmall zijn geen reguliere winkels te vinden, maar wel tattoo-artists,  rommelwinkeltjes en tweedehands kledingwinkels. De shoppingmall ligt op een kwartiertje lopen van Rua Santa Catarina en ligt ook in de inspirerende wijk Santo Ildefonso. Hier is onder andere de Faculteit voor Schone Kunsten te vinden waardoor hier veel kunstenaars samen komen. Het is een inspiratiebron voor veel streetart-kunstenaars.

Eten

Eet de lekkerste tapas uit Porto in de rivierwijk van Ribeira. Proef bijvoorbeeld lokale gerechten in restaurant Terreirinho (adres: Tv. do Barredo 5). Langs de Douro zijn veel terrasjes en lekkere restaurants te vinden. Bezoek de Bolhão-markt (Mercado do Bolhão) en probeer een lokaal gerecht: francesinha (letterlijk vertaald kleine Fransoos), een soort vleessandwich en tosti gecombineerd. De lekkerste francesinhas zijn te vinden in Santiago f (adres: R. de Passos Manuel 198) en Bufete fase (adres: Rua de Santa Catarina 1147).

Porto

Op zoek naar meer fijne hotels gedurende je citytrip?

WENDY stelde jullie favoriete citytrips samen en zocht daar bij time to momo de fijnste hotels in de leukste wijken bij uit. Neem snel een kijkje op de website van time to momo en haal alles uit je stedentrip!

Wil je weten welke hotels geschikt zijn voor jouw steentrip naar Porto? Bekijk hier een aantal suggesties.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF