fbpx

Dit zijn de geheimen van stijlvolle vrouwen

Onze lieve collega’s van MonStyle weten alles op het gebied van fashion, beauty en lifestyle. Zij delen de komende weken hun allerbeste tips op onze website. Wat zijn bijvoorbeeld de gewoontes van stijlvolle vrouwen? Stijlvolle vrouwen breken de regels. Dragen broeken in plaats van jurken, combineren prints en patronen maar forceren het niet. Ze dragen waar zij zich fijn in voelen, want zelfverzekerdheid is de beste outfit die je kunt dragen. Dit zijn de geheimen van extreem stijlvolle vrouwen.

1. Ze zijn steengoed in combineren

Stijlvolle vrouwen dragen niet altijd het duurste van het duurste. Ze weten als geen ander hoe zij dure items met goedkopere kledingstukken moeten combineren en zij zullen dan ook niet snel een winkel overslaan. Dat oversized streepjes shirt lijkt bij jou wel een vaatdoek, maar zij weten het perfect te stylen, het is bijna oneerlijk.

2. Ze kiezen kwaliteit boven kwantiteit

De laatste trends shoppen bij H&M? Prima. Maar qua basics zorgen ze er altijd voor dat deze van goede kwaliteit zijn. Superstijlvolle vrouwen geven graag iets meer uit aan hun essentials, deze dragen ze vaak en willen daarom dat ze er na een tijdje nog steeds goed uitzien.

3. Ze gaan NOOIT de deur uit zonder accessoires

Als ze dan een basic outfit dragen, dan maken ze hun outfit af met een eyecatcher. Zoals een opvallende tas, rode pumps of allebei. Zo kunnen zij een eenvoudige outfit aan hebben èn stijlvol de deur uit.

4. Ze kijken graag naar anderen, maar kopiëren nooit

Instagram, tijdschriften, streetstyle blogs, Pinterest; er zijn zo veel plekken waar ze inspiratie op doen voor hun outfits, maar ze kopiëren nooit. Ze maken een outfit altijd ‘eigen’.

5. Ze negeren trends

Stijlvolle vrouwen weten wat hen wel en niet staat en geven daarom niet altijd toe aan trends. Een broek met wijd uitlopende pijpen is niet voor iedereen weggelegd en ook niet iedereen komt weg met een fel oranje jurk. Ze zullen dan ook alleen trends oppakken die bij hun persoonlijke stijl aansluit.

6. Ze hebben een uniform

Anna Wintour, Kate Moss, Steve Jobs en Karl Lagerfeld zweren erbij. Ze hebben allemaal een outfit waar zij het liefst in gezien worden. Een signature outfit helpt hen in tijden van nood, als ze zich snel moeten kleden of als zij (ja, ook zij) have nothing to wear.

7. Ze shoppen nooit met een roze bril op

Ook al zijn ze helemaal weg van een bepaald kledingstuk, ze laten het hangen, omdat de kleur niet mooi staat, omdat hun figuur er niet goed in uitkomt of omdat het simpelweg niet bij hun persoonlijke stijl past. Ze weten dat ze door moeten lopen, niet mogen omkijken en laten het (met pijn in hun hart) hangen om zo miskopen te voorkomen.

8. Ze plannen hun outfit de nacht van te voren

Het kan echt zo makkelijk zijn. Door je outfit de avond van te voren al klaar te leggen weet dat je stylish voor de dag komt en ben je de volgende ochtend niet in je stapel ongestreken kleding te zoeken naar dat ene topje.

9. Ze kleden zich voor de gelegenheid

Hoewel je zeker jezelf moet zijn als het gaat om kleding, is het ook een vorm van zelf expressie. Het is dus niet handig om geen rekening te houden met de occasion

10. Ze letten op de details

Zij weten dat kleine details zoals je trui in je broek duwen of je broekspijpen een beetje oprollen een groot verschil maken in je outfit. Het is dan ook zeker niet altijd nodig om je garderobe een make-over te geven. Soms moet je gewoon wat meer aandacht te besteden aan de kleine details en de manier waarop je hele look een een groot verschil maken.

11. Ze kennen hun figuur

Zorg ervoor dat je weet welke items goed bij je figuur passen. Er zijn een aantal items die bij ieder figuur prachtig staan, zoals blazers en een simpele witte blouse, maar bij jurkjes bijvoorbeeld is dit een heel ander verhaal. Dit zijn de perfecte lentejurkjes voor elk figuur.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF