fbpx

Dit maakt Internationale Vrouwendag zo belangrijk

internationale vrouwendag

Morgen is het Internationale Vrouwendag.  Een bijzondere dag en onze Wendy bezoekt een bijzonder event waarbij ook Koningin Máxima aanwezig zal zijn. Daarover later meer. Eerst staan we stil bij de dag zelf. Want waar staat Internationale Vrouwendag voor?

Tijdens Internationale Vrouwendag draait alles om solidariteit en strijdbaarheid onder vrouwen. De dag is in de vorige eeuw ontstaan toen vrouwen opkwamen voor hun rechten, bijvoorbeeld op het gebied van arbeid en kiesrecht.

De allereerste Internationale Vrouwendag werd internationaal in 1911 gevierd. In Nederland was de eerste viering in 1912. In eerste instantie werd de dag op wisselende dagen gevierd. Pas in 1922 werd het op een vaste datum gezet: 8 maart.

Thema

Elk jaar staat Internationale Vrouwendag in teken van een bepaald thema. Dit jaar ligt de nadruk op huiselijk geweld en krachtig in het leven staan. Overal in het land worden er verschillende activiteiten georganiseerd die met deze onderwerpen te maken hebben.

In deze agenda kun je zien wat er allemaal te doen valt.

Wendy bij Single SuperMom-event

Ook Wendy van Dijk komt in actie tijdens Internationale Vrouwendag. Zij brengt een bezoek aan het event van Single SuperMom, waarbij ook Koningin Máxima bij aanwezig zal zijn.

Single SuperMom steunt alleenstaande moeders die vaak in isolement verkeren en een laag inkomen hebben. Tijdens het event wordt een nieuw activeringstraject voor alleenstaande moeders gelanceerd. Dit traject bestaat uit 17 trainingen om de zelfredzaamheid en de economische positie van alleenstaande moeders te vergroten. De trainingen behandelen onderwerpen als werk vinden, omgang met de ex-partner, alleen opvoeden, een eigen bedrijf opzetten en het verwerken van verdriet.

Vandaag kun je onder andere op onze Facebook-pagina en onze site meer zien over dit event.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF