fbpx

Dilemma: Kan ik contact verbieden tussen mijn kind en zijn stiefmoeder?

In ‘Het Dilemma delen’ vrouwen (anoniem) hun dilemma’s over liefde, geluk, werk en familie. Deze week deelt Lies (29) een lastig dilemma. Ze wilt namelijk dat haar zoon geen contact heeft met de vrouw van haar ex.

‘Ik heb altijd een goede relatie gehad met mijn ex man. We wilden allebei graag jong kinderen en waren enorm gelukkig met elkaar en ons zoontje. Echter ontbrak het aan romantiek in onze relatie. We waren goede vrienden en door onze gezamenlijke droom om jong kinderen te krijgen, zagen we alles door een roze bril. De gebreken aan de relatie kwamen pas later aan het licht.

Toen we besloten om uit elkaar te gaan, waren we het er meteen over eens: we willen co-ouderschap voor onze zoon. We zijn altijd betrokken en liefdevol geweest voor hem. Alles ging goed, totdat er een nieuwe vrouw opdook in het leven van mijn ex.

Ze zijn pas een halfjaar samen en waren na een halfjaar al getrouwd. Het gaat allemaal heel snel. En hoewel ik mijn ex niet terug wil, heb ik veel last van de situatie. Ze zijn altijd samen, waardoor mijn zoon ook altijd met haar is, als hij bij zijn vader is. Ik wil helemaal niet dat mijn zoon iets te maken krijgt met de nieuwe vrouw van mijn ex. Ik weet niet precies waar de weerstand vandaan komt. Misschien heeft het iets te maken met het gevoel dat ik heb, dat deze relatie heel snel bergafwaarts kan gaan. Ik bedoel: wie trouwt er nou met iemand na een half jaar?

Volgens mijn ex moeten onze zoon en zijn vrouw elkaar gewoon zien en leuke dingen kunnen doen. Maar ik denk alleen maar: nee nee nee. Ik wil niet dat mijn zoon tijd gaat doorbrengen met een andere vrouw. Dadelijk raakt hij gehecht aan haar en is ze binnen een jaar weer verleden tijd. Kan ik dit eisen van mijn ex of is dit een egoïstische gedachte? Ik weet niet meer wat ik moet doen.’

*De naam van Lies is gefingeerd

Heb jij een dilemma dat je (anoniem) wilt delen? Mail dan naar Redactie@wendymultimedia.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF