fbpx

Deze plekken mag je niet missen in Toscane

Toscane is één van de meest geliefde vakantieregio’s van Italië. Terecht, want het is er gewoonweg prachtig! We tippen vijf plekken die je naast de belangrijke toeristische hotspots als Florence en Sienna niet mag missen. 

Grotta del Vento

In het noorden van Toscane, in de plaats Vergemoli, vind je Grotta del Vento, oftewel de ‘Grot van de Wind’. Zodra je in de grot stapt snap je precies waarom het deze naam heeft. De bries die je in de grot voelt wordt veroorzaakt door het temperatuurverschil tussen de binnenzijde van de grot en buiten en de grote opening van 800 meter hoog. Wat een schoonheid van de natuur! De textuur van de rotsen en de heldere meertjes laten je verbazen hoe mooi de natuur zichzelf kan ontwikkelen. De grotten kun je niet individueel bezoeken. Samen met een gids loop je door de grot heen. Er zijn verschillende ontdekkingstochten van 1 tot 3 uur.

shutterstock 139740424 scaled Deze plekken mag je niet missen in Toscane

Warmwaterbronnen van Saturnia

Wil je even helemaal ontspannen in Toscane dan is dat mogelijk. Het bad van zo’n 37 graden Celsius vol mineralen die een therapeutische werking hebben op je lichaam. Vanaf een afstand kun je de warmtebronnen al herkennen door de damp die er vanaf komt. Door drukte in de zomertijd is het misschien te vol en kan het een ander beeld geven. Een bezoek in het voor- of naseizoen is dan een betere optie. Een leuk feitje om te weten is dat het water van de warmtebron goed is voor aandoeningen van de luchtwegen, huidproblemen en problemen met de bloedsomloop. De bekendste warmtebron in Toscane is Terme di Saturnia. Deze warmtebron is volledig gratis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Travel Couples (@travlcouples)

Stranden van de Maremma

Deze streek aan de kust halverwege Toscane (ter hoogte van het eiland Elba) is nog vrij onbekend, maar het is het zeker waard om net een uurtje verder te rijden. Is het in het noorden van Toscane vrij lastig om een rustig strand te vinden en ben je daar verplicht om een (duur) bedje te huren, in de Maremma vind je nog genoeg lange zandstranden die vrij toegankelijk zijn. Langs de weg naar Punta Ala bijvoorbeeld. Parkeer de auto op een van de parkeerplaatsen langs de weg en wandel door de pijnbossen naar de zee. Ook bijzonder is het Parco Naturale della Maremma. Het park loopt van Talamone in het noorden tot Principina a Mare in het zuiden. Hier vind je nog echt ruige natuur en in het gebied leven nog wilde paarden. Ook kun je hier de Italiaanse buttari (cowboys) aan het werk zien. Je kunt het natuurpark te voet en met de fiets ontdekken. Ook is er een wild strand (met de auto toegankelijk): Marina di Albarese.

cala violina 2 Deze plekken mag je niet missen in Toscane

Foto credit: banchella/agriturismo-cala-violina

Giardino dei Tarocchi

De Frans-Amerikaanse kunstenares creëerde hier haar eigen Tarot tuin. Een tuin waar zij haar halve leven aan werkte en dat bestaat uit metershoge bizarre tarotfiguren. Beelden versierd met mozaïek en tekeningen en verhaaltjes van de kunstenares en waar je ook in kunt. Deze grotemensen speeltuin is zeker ook heel leuk om met kinderen te bezoeken. Gelegen in het meest zuidelijke puntje van Toscane, bij het dorpje Pescia Fiorentina.

IL GIARDINO DEI TAROCCHI Tuscany Deze plekken mag je niet missen in Toscane

Foto credit: Giardino dei Tarocchi

Lago dell’Accesa

Toscane heeft meerdere meren, maar heel mooi is dit natuurlijke meer vlakbij Massa Maritima. Het water komt uit een bron en is kraakhelder. Gemotoriseerd verkeer is verboden op het meer en het is hier een oase van rust. Langs de oevers zijn steigers aangelegd en inhammen tussen het riet waar je kunt zwemmen. Ook is het mogelijk om via een wandelpad om het hele meer te wandelen, je komt dan ook een klein strandje tegen waar ook de bron is en het water zelfs hoogzomer ijskoud.

territorio 700x480 2 Deze plekken mag je niet missen in Toscane

Foto credit: tripadvisor/Lago dell’Accesa

Plinius Homes

Het idee voor Plinius.homes komt voort uit het enthousiasme van een groep vrienden over Italië. Vaak deelden zij hun geheime tips van de mooiste huizen en plekjes in Toscane met vrienden, maar al hun tips verzamelen zij nu ook op hun nieuwe site Plinius Homes. Je vindt hier een selectie van prachtige villa’s in Toscane om te huren. Villa’s die allemaal persoonlijk door het team zijn bezocht en geselecteerd, op de prachtigste plekken en allemaal op een stijlvolle manier ingericht en gedecoreerd. Ook vind je er leuke tips over Toscane. Voor deze zomer zijn er nog een aantal plekken te huur, neem een kijkje op de site. Plinius is een brand new start up en de collectie huizen wordt de komende maanden verder uitgebreid, houdt de site in de gaten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF