fbpx

Deze hotspots in Haarlem mag je zeker niet missen!

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem kent veel bezienswaardigheden die je door de gehele stad heen kunt ontdekken. Deze historische stad is zich rijk aan unieke winkels en de leukste horecagelegenheden. Je hebt er grote winkelstraten, maar ook smalle straatjes met schattige boetiekjes. Op zoek naar meer rust? Huur een bootje en vaar langs de monumentale grachten en over het Spaarne. Wij hebben de leukste hotspots van Haarlem voor je op een rijtje gezet!

1.Home Stock

Deze interieurwinkel biedt een verzameling van vernieuwende, kleurrijke meubels en verrassende, ietwat gekke accessoires. Standaard gecombineerde stijlhokjes ga je dus beslist niet terugvinden bij Home Stock. Je raakt hier in elk geval geïnspireerd voor je eigen interieur, winkelen is hier haalbaar voor zowel grote- als kleine budgetten. Een plek waar je graag even komt struinen naar iets leuks.
Home Stock Haarlem

2. Jopenkerk

Een klassieker in Haarlem is de Jopenkerk. In deze oude Vestekerk is inmiddels een brouwerij gevestigd. Jopen heeft de eeuwenoude Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld. Een voormalig godshuis in het levendige centrum van Haarlem is omgetoverd tot een moderne stadsbrouwerij, grand café en restaurant. Hier wordt het Jopenbier ook gebrouwen.

Jopenkerk Haarlem

3. Café Samabe 

Verfijnde Indonesische keuken in het historische pand ‘de Zon’ op de hoek Korte Veerstraat/Lange Veerstraat waar onlangs Café Samabe is geopend. Hier worden eigentijdse en authentieke Indonesische specialiteiten, met name afkomstig uit de Balinese keuken geserveerd. Het café heeft een koloniale look gecreëerd met behoud van de originele details van het pand.

Samabe Haarlem

4. Leukste straat

De Warmoesstraat wordt door veel Haarlemmers als mooiste straat van Haarlem genoemd. Dit komt vooral door de sierlijke trapgevels én het heeft zelfs een hofje waardoor deze straat uniek is. In deze straat vind je een aantal leuke winkels, maar eigenlijk is deze straat vooral leuk voor een hapje of gezellige wandeling.

Warmoesstraat

5. De Dakkas

De Dakkas is zoals de naam al doet vermoeden: er staat dus letterlijk een kas op het dak. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De Dakkas bevindt zich op de Witstraat 1a (op het dak van parkeergarage de Kamp). Eenmaal boven staat je een prachtig uitzicht over de hele stad te wachten!

Dakkas HaarlemWENDY Zomer Special

Het pure Ibiza


Een special over het eiland van Wendy van Dijk, met al haar inside tips en aandacht voor de pure natuurlijke kant van het eiland. 
 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF