fbpx

De zondagochtend van Buddy Vedder: ‘Ik ben niet bepaald een ochtendmens. In dat opzicht ben ik zeker voor het theater gemaakt’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders naar hun speciale rituelen. Deze week vertelt Buddy Vedder, zanger, acteur en presentator, wat hij als eerste doet als hij opstaat en wat zijn guitly pleasure is. Buddy speelde Judas in ‘the Passion’, en is momenteel druk bezig met zijn theatershow ‘The Legends We’ve Lost’

Wat maakt jouw zondag speciaal ten opzichte van andere dagen?

‘In de theaterwereld is maandag eigenlijk zondag. Dat is vaak mijn vrije dag, dus op zondag kan het weleens voorkomen dat ik aan het werk ben. Wanneer ik vrij ben, ga ik vooral lekker niks doen. Gamen doe ik wel heel graag op mijn vrije dag, dat is echt mijn guilty pleasure. Dit zijn natuurlijk wel spellen over voetbal. Mijn hele jeugd heb ik gevoetbald. Dit kan ik nu helaas niet meer, omdat het te gevaarlijk is in combinatie met mijn werk. Een gebroken been kan betekenen dat ik een hele tijd niet kan werken. Een film kijken doe ik eigenlijk niet. Dan ben ik namelijk te veel bezig met dingen, zoals het acteerwerk van andere acteurs. Dat krijg je denk ik vanzelf, wanneer je in deze branche werkt.’

Wat ontbijt je dan het liefst op vrije dagen?

‘Het lekkerste om te eten op een vrije dag zijn wat mij betreft echt wentelteefjes. Dat is zo lekker! Ik vind het jammer dat het zo’n gedoe is om te maken, en dat het vrij ongezond is. Wanneer ik wentelteefjes eet, denk ik direct aan vroeger. Mijn moeder en ik maakten dit altijd samen.’

Heb je een speciaal ochtendritueel, op een dag waarop je moet optreden?

‘Op die dagen probeer ik uit te slapen. Daar ben ik ook wel erg goed in. Alles gaat in een zeer langzaam tempo. Dat kan ook, want ik leg bijvoorbeeld mijn kleding al klaar op de avond voor de show. Wanneer ik eenmaal uit bed gekomen ben, pak ik een Breaker en smeer ik twee simpele broodjes. Ook spring ik altijd nog even onder de douche. Als het maar rustig aan gaat. Dat vind ik ’s ochtends wel fijn. Dus nee, ik ben niet bepaald een ochtendmens. In dat opzicht ben ik zeker voor het theater gemaakt.’

Met welk nummer sta je het liefst op?

‘Ik ben een energieke man, maar in de ochtend moet ik echt even op gang komen. Daar heb ik dan niet echt een specifiek nummer voor, want ik ben al veel met muziek bezig tijdens mijn shows. Daarom vind ik het lekker om een podcast op te zetten. Dit zijn vrijwel altijd podcasts over voetbal. Van de Voetbalpodcast tot Voetbalpraat, alles met voetbal vind ik leuk.’

Wat kunnen mensen van jouw theatershow verwachten?

‘Het wordt één groot feest. Iedere avond is anders en uniek. Oude legendes zoals David Bowie, George Michael en Prince komen weer tot leven. De show is leuk voor alle leeftijden, maar specifiek voor mensen die wat met muziek uit de 70’s of 80’s hebben. Ik vind het ontzettend tof om te zien dat mensen herinnerd worden aan bijzondere momenten, wanneer ze de nummers horen. Het meest speciale moment dat ik ooit tijdens mijn show heb meegemaakt, is toen een vrouw zei dat ze haar man op de muziek uit mijn show had ontmoet, hij is helaas overleden. Op deze manier was hij er toch weer even bij. Herinneringen kunnen zo sterk zijn, en naar mijn mening speelt muziek daar een grote rol in.’

Wat trekt je zo aan in muziek uit jaren 70/80?

‘Natuurlijk kom ik niet uit de jaren zeventig of tachtig, toch is de muziek uit deze tijd mij met de paplepel ingegoten. Doordat ik zelf met deze muziek ben opgegroeid, is bij mij de liefde voor deze muziek ontstaan. Toen ik vroeger met mijn familie op vakantie ging, stonden de nummers die ik nu in mijn show speel op in de auto. Van tankstation tot tankstation mocht iedereen dan een nummer uitkiezen. Hotel California werd altijd hard meegezongen, zeker op de momenten dat we op skivakantie gingen naar Zwitserland. Ik zie het als mijn roeping om deze muziek door te geven, net zoals mijn vader dit bij mij heeft gedaan.’

Foto: Annemiek van der TogtWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF