fbpx

De rituelen van Medina Schuurman

Actrice Medina Schuurman, begint haar dag met vijftien minuten mediteren op haar balkonnetje. Lief zijn voor zichzelf is haar nieuwe feestje.

Ochtend

‘Elke ochtend mediteer ik om half zeven op mijn balkon. Lekker in de frisse lucht, terwijl ik in de verte het verkeer van de stad hoor. Een kwartiertje, twintig minuten, dat is genoeg om mezelf in een goede energie te zetten. Ik heb er de hele dag profijt van. Ik ben supergevoelig en als ik niet mediteer, ben ik eerder een speelbal van alles wat er op een dag gebeurt. Door te mediteren blijf ik op koers. Na mijn meditatie zit ik in de go. Mijn zoontje wakker maken, naar school brengen. Ontbijten doe ik nooit. Of dat niet slecht is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Ik geloof erin dat je naar je lichaam moet luisteren. Soms eet ik rond elf uur een chiapudding met havermout, maar soms is het één uur als ik voor het eerst iets eet.’

Sportschema

‘Vroeger was ik heel streng voor mijn lichaam. Ik heb een dansachtergrond en was altijd keihard aan het trainen. Later deed ik fanatiek fitness. Dat doe ik nu niet meer. Ik ben dit jaar vijftig geworden en lief zijn voor mezelf is mijn nieuwe feestje. Gelukkig, want anders was ik vast een zure oude tak geworden. Toen ik samen met Isa (Hoes, red.) een boek schreef over de overgang, heb ik veel kennis opgedaan. Ontspanning is op deze leeftijd heel belangrijk. Veel vrouwen jagen een wasbordje na, maar als je op oudere leeftijd te hard traint, maak je extra cortisol aan, waardoor je juist dikker kunt worden. Yoga en wandelen werken nu het beste voor mij. Drie keer per week doe ik yoga: yin, nidra en barre yoga. Soms volg ik een les, maar ik doe het ook vaak thuis. Als ik yoga heb gedaan, voel ik me als herboren. Rustig in mijn hoofd en lekker in mijn vel. Wandelen helpt me ook om mijn hoofd leeg te maken. Bijna alles doe ik lopend: boodschappen doen, naar mijn werk gaan.’

Motto

‘In het leven zetten we onszelf vaak op de laatste plaats. Terwijl we onszelf zouden moeten liefhebben zoals we ook van ons kind of van onze beste vriend of vriendin houden. Heb niet alleen voor hen alles over, gun dat jezelf ook. Als je lief bent voor jezelf, kun je ook leuker en liever zijn voor anderen.’

Meditatie

‘Doordat ik elke dag oefen, kan ik het inmiddels heel snel. Ik sluit me af en focus op mijn ademhaling. Gedurende de dag heb ik ook veel meditatiemomentjes. Mijn dagen verlopen vaak chaotisch. Ik moet draaien, heb daarnaast samen met Isa een eigen bedrijf, heb een co-ouderschap met mijn ex, moet drie keer per week met mijn zoontje naar voetbal. Tijdens mijn meditatiemomentjes haal ik bewust adem en sluit ik me even af om in mijn eigen energie te kunnen blijven.’

Producten

‘Overdag gebruik ik niet veel, behalve een goede crème voor mijn huid. Ik houd erg van de crèmes van Vichy of Mádara; die zijn goed als je huid ouder wordt. Ook scrub ik mijn huid regelmatig en ga ik graag naar de sauna. Daarna voel ik me altijd helemaal schoon, alsof ik al mijn gifstoffen kwijt ben.’

Lunch

‘Meestal een soepje of een salade met speltbrood. Ik ben lang veganistisch geweest, maar toen ik zwanger was, had ik sterk de behoefte aan een stukje vlees. En haring! Vlees en vis eet ik nu wel af en toe, maar ik eet altijd gezond. Al gaat het plezier van gezond koken er wel een beetje af met een klein kind: mijn zoontje Jonathan eet het liefst een hamburger of Mexicaanse pannenkoeken. Snoepen doe ik nooit, die behoefte heb ik niet. Maar ik heb andere guilty pleasures, hoor. Ik houd van een goed glas wijn en ik rook. Ik ben er meerdere keren mee gestopt, maar stoppen is echt moeilijk. Ik rook al sinds mijn veertiende, het zit in mijn DNA.’

Gewicht

‘In mijn jeugd heb ik eetproblemen gehad, van mijn elfde tot mijn twintigste. Ik was extreem niet lief voor mezelf. Ik ben heel blij dat ik mezelf heb kunnen vastpakken en dat heb kunnen omkeren. Ik wil me goed in mijn vel voelen en hoop lang te leven en gelukkig oud te worden.’

Tot rust komen

‘Sinds een jaar heb ik een nieuwe relatie. Dat eist ook mijn aandacht. Vroeger was het: werken, werken, werken, nu vind ik het ook heerlijk om met mijn zoontje Jonathan en mijn vriend en zijn kind thuis te zijn. We zijn een gezellig nieuw soort gezin. Uit eten gaan vind ik ook fijn. Als ik alleen thuis ben, luister ik graag naar inspiratievideo’s op YouTube. Van Matt Kahn, Abraham Hicks. Lekker op de bank liggen en luisteren. Ik ben ook een echt leeswonder, ik lees altijd een boek in bed voordat ik ga slapen.’

Beautylijstje van Medina

– ‘Coco ChanelenChance Chanelzijn mijn favoriete geurtjes; ik heb nooit goede vervanging gevonden. Chance is wat frivoler, Coco gebruik ik vooral in de winter. Of ik meng de twee geuren.’

– ‘Ik heb altijd mijn gele spiegeltje van Mary Quantbij me.’

– ‘De Touche Éclat van Yves Saint Laurentgeeft een fris effect onder je ogen.’

– ‘Het masker van Shu Uemurazorgt ervoor dat blond haar niet geel wordt.’

– ‘Voor mijn wimpers gebruik ik altijd een wimperkruller.’

– ‘Als ik uitga, gebruik ik de oogschaduw vanAnastasia. Meestal kies ik de saaiste kleuren; ik draag nooit opvallende make-up.’

– ‘Ik houd van matte lipstick. Die van Mac is heel mooi.’

Dit artikel komt uit #WENDY33

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF