fbpx

De rituelen van Bo Maerten

De dag begint voor actrice/model Bo Maerten (26) met groene thee op bed, gebracht door haar vriend David. Na een dag werken zien ze elkaar weer in de keuken. Als haar keukenprins een Ottolenghi-maaltijd maakt en Bo hem helpt.

Ochtend

‘Ik sta rond negen uur op, een halfuur nadat mijn vriend uit bed stapt. Voor David onder de douche gaat, brengt hij mij een kop groene of gemberthee op bed. Zelf drinkt hij zijn koffie douchend, onder het motto: zo word ik écht wakker. Intussen probeer ik zo lang mogelijk níét op mijn telefoon te kijken, zodat ik niet meteen van alles hoef, om mijn hoofd rustig te houden. Onder de douche bedenk ik wat ik aantrek, terwijl ik door het doucheraam naar buiten kijk voor het weer. Mijn stijl is kleurrijk, en ik houd van de combinatie van vrouwelijk, zoals een rokje, gecombineerd met iets mannelijks: een blazer, schoenen van Dr. Martens of All Stars. Tijdens het ontbijt lees ik de krant. Omdat ik altijd opsta met trek, is een goed, stevig ontbijt belangrijk. Ik verheug me er vaak ’s avonds al op. Ik móét met iets substantieels beginnen, meestal volkorencrackers met hartig beleg. Een dikke laag pindakaas, of gewone kaas, en een tropische smoothie, gemaakt door David. Daarna slik ik magnesium, voor mijn spieren. Ik heb vaak last van een stijve nek en van zere schouders, als gevolg van een scheve wervel bovenaan mijn rug. Magnesium en rekken verlicht de pijn. Als ik geen afspraken heb, doe ik geen make-up op en als ik wél afspraken heb, ben ik ook vrij naturel.’

Sportschema

Ik sport in de ochtend, later op de dag lukt het niet meer. Als kind heb ik veel gedanst: ik deed ballet, streetdance, jazzdance, wel drie keer per week. Nog steeds dans ik graag, bij concerten of in een club. Ook heb ik jarenlang hardgelopen. Op mijn zestiende stuurde mijn vader me naar de sportschool, omdat ik vreselijk veel snoepte. Ik werkte bij Onderweg naar Morgen en maakte lange dagen, vaak was ik pas om negen uur thuis en had ik tot die tijd allerlei ongezonde dingen naar binnen geharkt. Ik woog wel vijf kilo meer dan nu. Sinds kort ga ik opnieuw naar de gym, voor krachttraining. Om sterker te worden, want ik ben best slap, en om op een andere manier te sporten dan bij yoga.’

Motto

‘Mijn motto is: van zelfspot word je zoveel leuker. Ik vind humor de allerbelangrijkste eigenschap van mannen en vrouwen. Een dag zonder lachen, is een mislukte, stomme dag. Soms, minder vaak dan ik zou willen, schrijf ik ook nog wat in mijn dankbaarheidsboekje, gewoon wat op dat moment naar boven komt. Zodat ik me vaak genoeg realiseer dat ik écht een heel fijn leven heb.’

Yoga

‘Drie keer per week ga ik naar yoga, omdat ik het fijn vind om spieren te gebruiken die ik anders nooit zou gebruiken. Ik wissel Vinyasa, Ashtanga en Yin af. Ik vind het ook prettig dat ik mijn hoofd erbij moet houden. Van yoga raak je niet uitgeput en het voelt goed om lenig te zijn. Soms helpt het me ook om positiever in het leven te staan. Yoga kan tevredenheid brengen.’

Producten

‘Voor het slapen maak ik mijn gezicht schoon met de Clearing Skin Wash van Dermalogica. Mijn favoriete nachtcrème is de Skin Smoothing Cream van Dermalogica. In de winter gebruik ik de Skin Food van Weleda, die is vol en ruikt zo lekker. Tien jaar geleden ben ik gestopt met het borstelen van mijn haar. Het werd er pluizig van. Ik was het nu eens per week en na het wassen ga ik er met de kam doorheen. Daarna kneed ik een paar druppels Moroccanoil in de puntjes, om het gezonder te maken. That’s it.Daarna kam ik het pas weer na de volgende wasbeurt. Het is een zorg, dat haar: elke dag zit het anders, maar zelden zoals ik wil. Ik heb ook een neurotische tic: ik móét aan iemands of aan mijn eigen haar zitten. Maar mijn vriend heeft liever niet dat ik te veel aan het zijne zit en onze poes mag ik alleen maar aaien als zij dat wil.’

Lunch

‘Ik lunch graag met soep, salade en crackers: zelfgemaakt, Soto Ajam, Indonesische kippensoep van de toko of gewoon tomatensoep uit blik. Allemaal even lekker. Het liefste zou ik de hele dag door eten. Mijn vriend grapt wel eens dat ik wat moet eten als ik chagrijnig ben. Het is écht zo. Alleen vlees hoef ik niet zo nodig te eten. Ik vind het niet echt lekker en ik weet welke schade het veroorzaakt aan het milieu. Zonder vlees voel ik me chill.’

Gewicht

‘Ik probeer niet te veel te focussen op wat ik wel en niet mag, want dan ga ik erjuist naar verlangen. Ik ben namelijk een vreselijke zoetekauw, ik kan de hele dag suikers eten. Als ik weet dat ik een bikinishoot heb, raak ik tijdelijk in de stress. Alleen dan heb ik de discipline om minder te eten. In het ideale geval heb ik één snoepmoment per dag, na het avondeten, hét moment voor pure chocolade met hazelnoten. De relatie met mijn lijf is prima hoor, ik ben tevreden. Dun zijn is geen heilige graal voor mij; bewust niet. Ik heb gezien dat je levenslust vermindert als je daaraan begint. Verder drink ik veel water, wel vier liter per dag, daar ben ik als puber mee begonnen. Ik ben eraan gewend en ik heb gewoon vaak dorst. Ik moet ook áltijd naar de wc. Als ik iets anders dan water wil, neem ik cola light. Alcohol drink ik alleen vanaf woensdag.’

Tot rust komen

‘David is supergoed in de keuken, hij is opgegroeid met YouTube-filmpjes van kookinstructies. Vaak belt hij ’s middags, ook om te overleggen over het avondeten. Ik probeer om op tijd thuis te zijn, zodat ik hem kan helpen met de voorbereidingen. Samen in de keuken met een glas wijn heeft iets rustgevendst.’

Avond

‘David en ik gaan één á twee keer week uit eten, lang niet altijd fancy, vaak gewoon een daghap voor een tientje. Meestal lig ik voor elf uur in bed en het liefste slaap ik tussen de de zeven en de negen uur. In bed lees ik altijd, het liefste romans die ergens over gaan. Momenteel ben ik verslingerd aan de boeken van Elena Ferrante, over twee meisjes uit Napels.’

Beautylijstje van Bo

-Voor een natuurlijke, gezonde glow: de DayWear Sheer Tint Release SPF15 van Estée Lauder.

-Le Volume Mascara van Chanel. Prachtig verpakt, geweldig resultaat.

-Dagcrème: de Essentials Sensitive SPF15 van Nivea. Trekt snel in, is ongeparfumeerd en heeft een SPF.

-Onder de douche: zeep van Lush. Ruikt goddelijk en ik probeer minder plastic te gebruiken.

-Echt de allerlekkerst ruikende deo ever: Cashmere Mist van Donna Karan. Wel prijzig voor een deodorant, maar je doet er lang mee.

-Bij koud en guur weer doet de Skin Food van Weleda wonderen. Droge plekjes verdwijnen onmiddellijk.

-Nachtcrème: van de Skin Smoothing Cream van Dermalogica word je mooier wakker.

-Reinigen: Clearing Skin Wash van Dermalogica. Hiermee komt er altijd viezigheid af, ook al heb ik me niet opgemaakt.

-Haar: van een paar druppels Moroccanoil of Frizz Ease Nourishing Oil Elixir van John Frieda wordt mijn haar gladder en gezonder.

-Parfum: Jarenlang was ik verslaafd van Chance van Chanel. Maar nu ik Gabrielle van Chanel heb ontdekt, ben ik overgestapt.

Ingrediënt 

Tomaten. Love them.Ik eet ze de hele dag door, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, Soms wel een pond per dag.

CV

Model en actrice Bo Maerten (26), dochter van de Vlaamse acteur Hugo Maerten, is geboren in Den Haag, waar ze ook woont. Ze is rechercheur in het tv-programma Kroongetuige. Bo is vooral bekend geworden door haar rollen in films als Timboektoe en Wolf en door haar rol in de series Feuten en Van God los. Ze studeerde aan Toneelacademie Maastricht. Ook is te zien in de videoclip So Far Away van dj’s Martin Garrix en David Guetta.

Dit artikel komt uit #WENDY25

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF