fbpx

De mooiste natuurdocumentaires van Nederland

Wij wonen in een prachtig land, maar heb je de schoonheid van onze natuur wel eens onder de loep genomen? Met deze 4 natuurdocumentaires kun je helemaal wegdromen in de wonderen van de Nederlandse natuur. 

Nature on tour: Nederland onderwater

Nederland en zijn water. Ze zijn met elkaar verbonden.  We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel?  In deze prachtige natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn, omdat ze onder water leven. De film neemt ons mee door rivieren, sloten en beken. Je komt verrassende onderwaterbewoners tegen in een adembenemend mooie wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

nature on tour

Het WAD

Een bijzonder natuurgebied in Nederland zijn de waddeneilanden. De documentaire ‘Het WAD’ bestaat uit vier afleveringen waarin je meekijkt door de ogen van een zeehond. Soms lijkt het in de documentaire net of het zich niet in Nederland afspeelt. Het noorderlicht doet eerder denken aan de Noordpool, maar het is echt gefilmd op onze prachtige Nederlandse wadden.

Het WAD

WILD

In deze natuurfilm nemen we een kijkje bij drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Wij volgen hun gedurende de vier jaargetijden. Zij krijgen jongen die opgroeien naar volwassenheid. Ook komen de raaf, buizerd en ijsvogel in het verhaal voor. André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm. Je ziet prachtige beelden die je normaal niet kunt zien. Deze beelden zijn namelijk geschoten beschermde natuurgebieden in Nederland.

De Nieuwe Wildernis

In deze documentaire nemen we een kijkje in de Oostvaardersplassen. Dit bestaat voor meer dan de helft uit moerasgebied. De rest is droog en uitermate geschikt voor grote grazers als edelhert, heckrund en konikpaard. De rode draad door het verhaal is het leven van een van die konikpaarden, een zwart veulen. Ruim een jaar is er gefilmd. Op beeld staan de verschillende seizoenen wat prachtig beeld oplevert.

De nieuwe wildernisWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF