fbpx

De leukste uitjes voor de thuisblijvers!

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlanders dit jaar niet met vakantie gaat. 54% geeft als reden aan een vakantie te duur te vinden. Maar wat als je thuis blijft maar wel erop uit wilt om toch het vakantie gevoel te ervaren? Speciaal voor jou een overzicht van de leukste budget uitjes in eigen land: 

De tuinen van de smid

Of zoals ze zelf zeggen: ‘Een theehuis in de polderoase van Leiden.’ Het idee van de tuin is ontstaan door Sjaak van de Geijn. Tijdens zijn hardlooprondje kwam hij altijd langs het NMW gebouw in polderpark Cronesteijn. Hij vond het zo jammer dat het er zo stil was. Hij wilde er een levendige plek met theehuis en actief programma van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Hij schreef een brief aan de wethouder en anderhalf jaar later opende Sjaak samen met zijn vrouw: ‘De tuinen van de smid’. Een theehuis met biologische en lokale producten met daarnaast een sportief, educatief en cultureel programma. Op het terrein is een natuurspeeltuin waar kinderen kunnen slootje springen en bungelen aan touwbruggen. Neem als ouder wel een setje droge kleren mee ;).
De tuinen van de smid 
Park Cronesteyn
Polderpad 8
2322 LB Leiden

De Linnaeushof

Dat je een leuke dag gaat bij beleven bij de Linnaeushof is bijna een feit! Deze grote speeltuin mag zich met recht de grootste speeltuin van Europa noemen. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen met ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties. De hele dag ravotten, alle energie gebruiken en je eigen fantasie staan voorop bij de Linnaeushof. De speeltuin is de plek voor een dagje uit met het hele gezin!
De Linnaeushof
Glipperweg 4c
2104 AK Heemstede

 

Linnaeushof

Restaurant Hans en Grietje

Of zoals ze zichzelf ook wel noemen: ‘Het meest magische pannenkoekenhuis en speelpark van Nederland.’ Zo magisch dat er zelfs bewegende tafels zijn. Hoe vet! Moet je alleen wel een beetje geluk hebben met de dag. Maar niet getreurd want door het hele restaurant beweegt er nog meer.. Je kunt op ontdekkingstocht in het restaurant maar ook buiten kun je lekker spelen. Springen op de springkussens, lekker racen met je vrienden op de grote skelterbaan. Meer spanning? Dan moet je zeker de Heksentunnels in! De meest lekkere en gekke pannenkoek combinaties tref je op de menukaart.
Restaurant Hans en Grietje
Sternweg 2a
3898 LJ Zeewolde

Hans en Grietje

World of Dino’s

De grootste dino expo van Europa is gewoon in ons kleine kikkerlandje te vinden. Namelijk, in de jaarbeurs van Utrecht. Waan jezelf in de wereld van brullende T.rexen, de Brachiosaurus en Triceratops. Meer dan zestig bewegende dino’s die zo indrukwekkend groot zijn.. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin is de dino expo zeker. Er zijn speurtochten, een bioscoop, heuse uitgravingen, dino’s waar je op kunt rijden en een kids zone! De dino expo is van 7 juli tot en met 2 september te bewonderen. Een echt uitje dus voor in de zomervakantie.
World of Dinos
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

De Parade

Dit weekend (29 juni t/m 8 juli) is de aftrap van de Parade in Rotterdam. De meeste voorstellingen zijn speciaal gemaakt voor het festival en alleen te bewonderen op de Parade. Theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen zijn er deze dagen te zien. De hele dag kun je meerdere voorstellingen bekijken want een voorstelling duurt gemiddeld 30 minuten. Ook aan de kinderen is gedacht want er is overdag een uitgebreide KinderParade met o.a. muziekoptredens, workshops en natuurlijk theatervoorstellingen. Zelf poffertjes maken, dansen in de Silent Disco of creatief bezig zijn het kan allemaal bij de Parade. ‘S avonds zijn er live-bands die de mooiste deuntjes laten horen. Kaartjes zijn online te verkrijgen.
De Parade Rotterdam
Museumpark

https://www.instagram.com/p/BkIkVZAn95u/

 

https://www.instagram.com/p/BhwKD7vn-FY/

Spray Park Capelle aan den Ijssel

Als er een uitje in dit rijtje is dat je moet bezoeken met je kinderen is het wel het eerste outdoor Spray Park in de Benelux! En wel in Capelle aan den Ijssel. Dichtbij restaurant ‘t Hooghe Water plaatst Watergames & More een interactieve waterspeelplaats. Iedereen mag en kan hier lekker ravotten. Doordat er geen stilstaand water is, is er geen kans op verdrinkingsgevaar. De vloer bestaat uit beton en zorgt voor voldoende slipweerstand, het water wordt direct afgevoerd. Nu duimen voor nog meer mooie dagen (waar we al een heleboel van hebben gehad 😉 want dat wordt heerlijk afkoelen onder de waterbogen en sproeiers.
Spray Park 
Groenedijk 48
2904 LB Capelle aan den IJssel

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF