fbpx

De leukste uitjes voor de meivakantie!

Het is weer tijd voor de meivakantie, helaas niet voor ons allemaal. Maar voor de ouders die hun kroost een of twee weken moeten vermaken lichten we een aantal uitjes uit om het wat gemakkelijker te maken. En stiekem vinden we het best leuk om mee te gaan toch? 😉 

A Seal zeehondenopvang

De opvang gelegen in Stellendam bekommert zich over jonge zeehonden die zijn kwijtgeraakt, gewond of ziek zijn. De zeehondjes die net binnen komen moeten in quarantaine. Vanachter het glas kan je meekijken hoe de beestjes worden verzorgd. Ze worden opgevangen en daarna verzorgd in de zeehondenopvang. Als het beter met de zeehonden gaat, gaan ze pas naar de opvang. Vanaf hier komen ze in de serre en later in de buitenbaden. In de meivakantie is de opvang open van 10:00 tot 17:00. Kinderen tot 4 jaar hoeven geen entree te betalen. Ben je ouder? Dan betaal je €6,50. Leuk feitje: de opbrengst van het entreegeld wordt gebruikt voor de zeehondjes!
A Seal Zeehondenopvang 
Haringvlietplein 3A
3251 LD Stellendam

https://www.instagram.com/p/Bd90ujNnGFH/

LEGIO Museum

Een museum waar je mag spelen? Het kan in het museum dat gevestigd is in het voormalige LEGO Nederland pand in Grootegast. Het gebouw is maar liefst 900 m2 groot! Genoeg ruimte dus om de mooiste LEGO creaties te maken. Het museum beschikt over een eigen collectie maar ook verzamelaars kunnen hun collecties beschikbaar stellen. Daarnaast is er altijd een vaste expositie afgewisseld met tijdelijke exposities. In de meivakantie is het museum geopend van 10:00 tot 17:00. Alleen op koningsdag is LEGIO gesloten.
LEGIO Museum
Legolaan 1 C Grootegast

https://www.instagram.com/p/BJ4-GMhgPfV/

NEMO Science Museum

Als je een museum niet mag overslaan tijdens de meivakantie is het NEMO in Amsterdam wel. Er is genoeg te doen vanaf 28 april t/m 13 mei. Van demonstraties tot aan extra workshops. In de werkplaats kun je je eigen tandwielen maken of word zelf wetenschapper in het laboratorium. NEMO is de plek om zelf proefjes en experimenten uit te voeren. Het kan druk worden in de vakantieperiode dus om de drukte voor te zijn is het handig om je ticket online te bestellen. Toch andere plannen? Het ticket blijft een jaar na uitgiftedatum geldig.
NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam

https://www.instagram.com/p/Bc1sA8kDdbV/

Jumpsquare Rijswijk

In Rijswijk brengt iedereen het jumpen naar hoger niveau! Ja je hoort het goed iedereen kan hier lekker springen. Op trampolines springen met allerlei trucjes of de mensen met lef in combinatie met een balspel. Er is een speciale baan waar je trucjes kunt doen, de zogenaamde tumblingbaan. Dat het springen een kick geeft en spannend is dat wist je vast wel maar dat het 68% effectiever is dan joggen vast niet. Je kan een uur lang springen, elk half uur start er een nieuwe sessie. Plannen dat dagje dus! Woon je niet in de buurt van Rijswijk? Dan heeft Jumpsquare door het land heen meerdere vestigingen.
Jumpsquare Rijswijk 
Lange Kleiweg 1E
2288 GH Rijswijk

https://www.instagram.com/p/BdQlYC8A9Gm/

Bier en Appelsapfestival

Hoe leuk een festival waar gedacht is aan de kinderen (van 1 t/m ongeveer 12 jaar) en de ouders? Na een succesvolle eerste editie vorig jaar is er weer een editie in de Botanische Tuinen in Utrecht. Op 10 mei van 11:00 tot 20:00 is er genoeg te doen voor jong en oud. Er zijn 6 thema’s die deze dag centraal staan namelijk, muziek/theater, sport & spel, wetenschap en natuur, circus en creatief. De lekkerste gerechten zijn er te verkrijgen bij de foodtrucks en natuurlijk genoeg barren voor een borrel/drankje. Je kan die dag bijvoorbeeld broodjes bakken of popcorn maken, djembé workshop, luister naar optredens of waag zelf een dansje in de silent disco. Genoeg te doen dus 😉 Om het aantal mensen in te kunnen schatten moet je wel van te voren een kaartje kopen. De kosten hiervan zijn €14. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen.
Bier en Appelsapfestival
Botanische Tuinen in Utrecht

Prodemos Kinderrijk

In de schoolvakanties opent Prodemos speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar haar deuren. Dagelijks zijn er speciale kinderrondleidingen. Maar 4 mei is het kinderrijk geopend. Spelenderwijs ontdekken kinderen hier hoe je zelf politicus kan worden en hoe de Tweede Kamer eruit ziet. Tijdens het bezoek krijg je de Ridderzaal of de Tweede Kamer te zien. Daarnaast is een gesprek met een van de Tweede Kamerleden ook onderdeel van het programma. Kom 4 mei het Binnenhof ontdekken met het thema: Wij zijn de baas! Bestel je kaarten online of koop ze aan de deur.
Prodemos Huis voor democratie en rechtstaat
Hofweg 1
2511 AA in Den Haag

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.



 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF