fbpx

De leukste bevrijdingsfestivals

De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er heel goed uit en met een graad of 20 en een zonnetje wordt dit genieten. Zaterdag is het 5 mei, de dag van de vrijheid. Een mooier moment om al dansend het weekend te vieren kunnen wij ons niet bedenken. Dilemma’s bij het uitzoeken van een festival? Dit zijn de leukste bevrijdingsfestivals!

Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen

Door het hele land zijn er bevrijdingsfestivals, zo ook in onze hoofdstad. Het Vrije Westen heeft deze dag 7 podia voor je ingericht met de lekkerste muziek. Oftewel voor ieder wat wils! In Amsterdam kun je My Baby verwachten met hun bekende nummers als: ‘Uprising en Seeing Red‘. Maar daar blijft het niet bij, ook HAEVN brengt een bezoek aan het festival. De band brengt over een maand haar debuutalbum uit. Daarnaast kun je Zorita, Moss, Koffie en nog veel meer artiesten verwachten deze dag. De house stage wordt verzorgd door Click X Westerunie, de heuse hip hop stage door Mossel en Jamen. De Vrije Universiteit verzorgt een Vrijheidsmaaltijd. Je bent van 11:00 tot 23:00 welkom in het Westerpark en de entree voor het festival is gratis.

Kinderbevrijdingsfestival

Hoe leuk! Een speciaal bevrijdingsfestival voor kinderen. Met een geheimzinnige boomhut van Meneer Monster met maar liefst 13 verdiepingen. Vrijheidsspelletjes, tekeningen maken en de hele dag door hapjes van over de hele wereld proeven. Het kan allemaal op dit festival speciaal voor kids. Nog een mooi initiatief: kinderen van nu ontmoeten de kinderen van toen om over de oorlogsjaren in Amsterdam te praten. Vier oudere Amsterdammers delen hun oorlogsherinneringen en de kids mogen vragen stellen. Tussen 13:00 en 17:00 kunnen er vragen gesteld worden. Altijd leuk, het festival is gratis te bezoeken van 13:00 tot 20:00 in het Vondelpark.

Bevrijdingsdag Enschede

Dit wordt een hele feestelijke editie want dit wordt de tiende verjaardag van het festival. Het festival is in de afgelopen jaren zo in populariteit gestegen dat het de binnenstad moest verruilen voor het campusterrein van de Universiteit Twente. Jong en oud kunnen er terecht. De kleintjes kunnen geschminkt worden, hutten bouwen of workshops volgen. En dat de vrijheid op 5 mei in Enschede wordt gevierd met muziek dat bewijst de line-up. Namen als Kris Kross Amsterdam, Luuk van Dijk, Bizzey en La Fuenta pronken op de lijst. Kies een mooi plekje langs het water, geniet van de muziek onder genot van een drankje. Trek? Genoeg keuze voor een lekkere hap. Van maar liefst 12:00 tot 00:00 kun je dansen op het campusterrein van de Universiteit Twente, en dat voor niks!

Bevrijdingsfestival Groningen

Groningen verwelkomt op 5 mei in het Stadspark een verscheidenheid aan artiesten. Namen als Triggerfinger die bekend staan om hun live optredens, de Noorse Aurora en Ten Years Today van Groningse bodem en ook namen als Frenna, Josylvio, Famke Louise en Equalz verschijnen deze dag op het podium. Naast deze muzikaliteit is er ook aan de kids gedacht. Zo is er een werkplaats waar zij gedichten maken door blokjes met letters te maken. De gedichten hebben allemaal te maken met vrijheid en zijn geschreven door finalisten uit de kinderdichtwedstrijd van het Poëziepaleis. Verder kunnen de kleintjes hun energie kwijt bij de interactieve game: Beat it! Op de maat van de muziek, springen, slaan, draaien of buigen. Je mag je eigen eten en drinken meenemen. Van 12:00 tot 00:00 ben je welkom in het Groningse Stadspark!

Dance 4 Liberation

Ben je een echte house/hardstyle fan en wil je met maar liefst 30.000 mensen dansen? Dan ben je 5 mei van harte welkom in Zwolle op het grootste dance outdoor festival van Nederland. Headliners als Sam Feldt, Lucas & Steve, Quintino en Nervo zullen deze editie draaien. Het belooft een editie te worden die alle andere gaat overtreffen. Vanaf Zwolle Centraal kun je het festival heel goed lopend bereiken. Kom je toch liever met de auto dan geven de borden heel duidelijk de route aan. Voor €5 kun je je auto kwijt bij de parkeergelegenheid de IJsselhallen. Er is geen dresscode maar zoals de informatie ons op de website doet geloven: hoe gekker hoe beter! Dance 4 Liberation begint om 12:00 en zal tot 00:00 duren op de Blaloweg 6 in Zwolle.

Heb je volgende week nog vakantie of een aantal dagen vrij en wil je er met de kids op uit? Lees dan ook de leukste uitjes voor de meivakantie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF