fbpx

De hotspots van Utrecht

Dat je de hoofdstad niet altijd hoeft te bezoeken voor de hipste tentjes en boetiekjes bewijst de stad Utrecht wel. Met haar mooie grachten en de populaire Domtoren mag je deze hippe stad niet overslaan. Wij delen onze favoriete hotspots graag met jullie. 

Hutspot

Deze spot is gelegen aan de Neude in een prachtig statig gebouw, het voormalige Douwe Egberts-café zoals de Utrechters het pand kennen. In deze (concept)store kunnen creatievelingen, ontwerpers en ondernemers hun producten te koop aanbieden. In deze hippe winkel is een departement store, bar en lunchroom te vinden. Verder is er de mogelijkheid om workshops te geven. Hutspot is er voor iedereen! Of je nu zin hebt om te winkelen, koffie te drinken of te borrelen, een bezoek aan hutspot is het waard.
Vinkenburgstraat 19.

PAPERBIRD conceptstore 

Hoe leuk is dat, elke week een nieuwe collectie bij Paperbird Conceptstore. Voor ons een reden om elke week hier even langs te gaan en onze shopverslaving nog erger te maken ;). Naast de bekende merken heeft Paperbird ook ruimte voor de onbekende merken uit Amsterdam, Parijs, Kopenhagen en Berlijn. De collectie wordt met zorg uitgekozen volgens de laatste trends. Eigenlijk kun je voor alles bij ze terecht. De winkel beschikt over een mooie collectie sieraden, sjaals, leren riemen en tassen. Maar ook boeken, mooie potten en lifestyle spulletjes zijn hier te vinden En wat wij helemaal leuk vinden is dat Paperbird duurzaamheid belangrijk vindt. Veel merken die zij verkopen hebben een duurzaamheidskeurmerk en worden op een eerlijke manier geproduceerd.
Oudkerkhof 40.

Things I Like Things I love 

Met verschillende vestigingen in Amsterdam is dit pareltje ook te vinden in Utrecht. Ben je op zoek naar een leuk cadeau dan ga je bij Things I Like Things I love slagen. Een hippe conceptstore met een groot assortiment aan kleding, interieuritems, sieraden en andere leuke hebbedingetjes. Niets is leuker dan in het echt lekker te snuffelen in een winkel. Daar leent deze winkel zich uitstekend voor. Laat je door de vriendelijke meiden adviseren bij keuze dilemma’s.
Oudegracht 364.

Stan & Co. 

Wanneer je dan toch in Utrecht bent mag je Stan & Co niet overslaan. Het restaurant zit midden in de stad tussen de Oudegracht, Neude en de Dom. De gerechten op het menu zijn vrijwel allemaal huisgemaakt en je proeft dat er goede ingrediënten worden gebruikt. Het is een populaire zaak die vrijwel altijd vol zit in de weekenden. Kom op tijd om een plekje te bemachtigen.
Ganzenmarkt 16A.

Miyagi & Jones

Dit restaurant heeft na 35 jaar het Veemarktplein naast de Jaarbeurs een nieuwe bestemming gegeven. Miyagi & Jones brengt de Aziatische en Westerse keuken dichter bij elkaar. De indrukwekkende inrichting blijf je onthouden. Een strakke inrichting met veel zwart met kleurige muurschilderingen. En vergeet de schattige maneki nekos niet: van die schattige bewegende katjes. Met een menukaart met 65 gerechten is de keuze enorm.
Veemarktplein 42.

Lucy Lou 

Een recente aanwinst voor Utrecht is Lucy Lou. Lucy Lou is een Mexicaans restaurant tegenover Tivoli Vredenburg met een grote keuze aan taco’s. Hierbij kun je een van de 50 soorten tequila en Mescel bestellen. De inrichting met een mix van neon, hout en drank is zeker de moeite waard.  Laat de burgertenten maar links liggen en kies voor de taco’s van Lucy Lou. Reserveren is niet nodig, je kunt gelijk binnenlopen.
Vredenburg 30.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF