fbpx

De 5 mooiste Italiaanse films

Heb je nog geen idee wat je dit wil weekend kijken? Misschien zijn de onderstaande films wel wat voor jou! Via deze romantische komedies en prachtige drama films word je meegenomen naar het mooie Italië. Hiermee blijf je nog even in vakantiesferen.

La grande belezza

Deze film mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. La grande belezza is een Italiaanse dramafilm en heeft al meerdere prijzen gewonnen. Het verhaal speelt zich af in Rome. De charmante 65-jarige journalist Jep Gambardella schrijft over de cultuur en het leven in Rome. Hij blikt met bitterheid terug op zijn verloren jeugd in deze mooie stad. Met deze film word je meegenomen naar het mooie en zonnige Rome. Een goede reden om deze film te gaan kijken!

Under the Tuscan sun

Met deze film kom je in het prachtige Toscane terecht. Frances Mayes is een schrijfster uit San Francisco. Haar perfecte leven neemt een onverwachte wending wanneer ze ontdekt dat haar man haar bedriegt. De scheiding maakt haar depressief, waardoor ze niet meer in staat is om te schrijven. Frances besluit om naar Toscane te gaan en koopt daar een huis dat ze helemaal laat renoveren. Ze begint hier haar nieuwe leven en ontmoet veel interessante personages.

L’ultimo paradiso

Tijdens het kijken van deze film dompel je je even onder in het Zuid-Italië van de jaren 50. Ciccio Paradiso droomt van een betere wereld. Hij staat niet langer toe dat hij en de andere boeren uit de regio uitgebuit worden door de machtige landeigenaren. Ciccio komt in opstand tegen grootgrondbezitter Cumpà Schettino, die als een tiran heerst over zijn land. De strijd van Ciccio wordt echter lastig wanneer hij verliefd wordt op mooie dochter van Schettino. Dit is een heerlijke film om bij weg te dromen. Je waant je direct in de jaren 50.

Letters to Juliet

In deze film gaat een schrijfster op huwelijksreis naar Verona in Italië. Ze vindt daar een hele oude brief over een Italiaanse liefde en besluit om terug te schrijven. De kleinzoon van de vrouw reageert op de brief en komt naar haar toe. Samen gaan ze op zoek naar de verloren jeugdliefde van zijn oma. Dit mooie liefdesverhaal brengt je naar het prachtige stadje Verona en verovert je hart.

 

House of Gucci

Patrizia Reggiani is een vrouw van bescheiden afkomst en trouwt met de Italiaanse zakenman Maurizio Gucci. Hij staat aan het hoofd van het gelijknamige modehuis. Haar ambities zorgen ervoor dat ze in een spiraal van verraad en wraak terechtkomt. Uiteindelijk lijdt dit tot een gruwelijke moord. Deze film is een spannend misdaaddrama waarbij je ook veel verschillende indrukwekkende plekken in Italië te zien krijgt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF