fbpx

De 5 leukste Koningsdag cafes in Amsterdam

Koningsdag staat alweer om de hoek en dat betekent dat het tijd is om een planning te gaan maken! Of je nu alleen of met je vrienden op pad gaat; Koningsdag is altijd een garantie voor gezelligheid. Ga lekker Amsterdam in en vermaak je met alle festiviteiten van de stad. Bijna alle kroegen van Amsterdam organiseren wel iets leuks voor Koningsdag, dus het is lastig kiezen. Daarom hebben we de vijf leukste Koningsdag Cafés in Amsterdam op een rijtje gezet.

Café Lowietje in de Jordaan

Koningsdag is altijd een van de leukste dagen van het jaar, want het hele land staat op zijn kop. Haal de oranje versiering dus maar uit de kast want het feest kan bijna beginnen. Nu alleen nog een leuke locatie natuurlijk. Gelukkig zijn er zat cafés in Amsterdam met een gezellige sfeer en een goed feestje. Een heel bekende is Cafe Lowietje gelegen in de Jordaan. Cafe Lowietje is heel erg bekend dankzij de opnames van Baantjer. Het befaamde café viert zoals vanouds Koningsnacht en Koningsdag met live-muziek en echte Amsterdamse sfeer. Op Koningsdag ben je vanaf 12:00 uur welkom, inclusief een buitenbar en foodkraam.

Café in The City

Mocht je zin hebben in een groot feest midden in de stad, maar toch binnen? Ga dan naar cafe in The City. Zo organiseren zij Koningsdag 2024 heel erg groots met een feest bij het Leidseplein. De deuren gaan open om 14:00 uur en het feestje komt echt los rond 16:00 uur. Een gegarandeerd succes voor een leuke dag dus. De line-up bestaat uit klassiekers zoals Quido van de Graaf, Frank Masmeijer en Thomas Hensbroek. Koop snel tickets want ze zijn erg snel uitverkocht vanwege de hoge populariteit.

Café Palmgracht – Hee Hiphop Hooray

Cafe Palmgracht, gelegen aan het water, is een van de beste plekken om Koningsdag 2024 te spenderen. Verwacht Amsterdammers die weten waar ze een feestje moeten bouwen, zonder allerlei toeristen. Er zal R&B worden gedraaid met wat foute hitjes tussendoor. Geniet lekker van een biertje op het terras en van de geweldige sfeer. Het is gratis om hierheen te gaan dus je kunt gewoon langsgaan. Kom op tijd om een goed plekje te bemachtigen.

Cafe Thijssen- King Loesoe

Een gegarandeerd succes voor een gezellige dag vol bier en feestjes kun je vinden bij Café Thijssen. Gelegen in de Jordaan tovert dit café de straat ieder jaar weer om in een heleboel gezelligheid. Er komt een podium op de Lindegracht waar alle hits worden gedraaid en waar iedereen lekker los gaat. Het Koningsdagfeest van Cafe Thijssen heet King Loesoe en die naam maken ze helemaal waar.

Koningsdag bij bierbrouwerij Walhalla in Noord

De drukte en mensenmassa is niet voor iedereen een ideaalbeeld voor Koningsdag. Zoek het dus wat lokaler op door met Koningsdag naar het Noorden van Amsterdam te gaan. Ga bijvoorbeeld naar bierbrouwerij Walhalla voor een leuke dag met heerlijke zelf getapte biertjes. Geniet op het terras rustig van alle gekte.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF