fbpx

Culinair festival VISSCH in Scheveningen

Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli wordt het hart van de Scheveningse visserij omgetoverd tot het gratis foodfestival VISSCH. VISSCH is hét culinaire Noordzeevis festival in Scheveningen.
 Een uniek evenement op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

Of je VISSCH lust

VISSCH viert dit jaar alweer haar vijfjarig jubileum. Het gratis toegankelijke festival laat (toekomstige) visliefhebbers vol trots zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en de restaurants allemaal te bieden hebben! Traditiegetrouw is er ook dit jaar speciale aandacht voor een ‘vergeten Noordzeevis’. Na de wijting van vorig jaar, wordt dit jaar de schol extra in het zonnetje gezet. Niet perse omdat mensen de schol niet zouden kennen, maar omdat het nu nog, zeer onterecht aldus de organisatie, een ondergewaardeerd visje is.

In de Scheveningse visafslag

De Visafslag, waar dagelijks de verse vangst binnenkomt, is met het uitzicht op de haven de perfecte plek voor dit culinaire visfestival. In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks, barretjes en terrassen waar bezoekers van alle culinaire hoogstandjes kunnen genieten. Bezoekers worden onder andere verrast met kookdemonstraties door chefs, workshops vis fileren, een uitgebreide vismarkt en een breed muzikaal programma.

Finish VOLVO Ocean Race

Het bruist deze zomer sowieso in de haven van Scheveningen. Van 24 juni t/m 1 juli vindt namelijk ook de finish van Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace van de wereld, plaats. – Voor het eerst in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race, vindt de finish in Nederland plaats. De haven van Scheveningen is na 45.000 zeemijlen de ultieme eindbestemming! Op zondag 24 juni komen de boten binnen en vanaf dat moment barst er een 8-daags festival los in Scheveningen. Sportieve activiteiten, entertainment, zeilwedstrijden en side events. Een evenement voor het hele gezin. Een week lang vol festiviteiten voor zeil- en sportliefhebbers van over de hele wereld. Dus heb je wel zin in gezelligheid; de komende week is Scheveningen the place to be!

Meer informatie vind je op hun website www.vissch.nl of hun Facebook-pagina.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF