fbpx

Binnenkijken bij Janny van der Heijden

Janny van der Heijden, het hooggehakte, fabulous jurylid van Heel Holland Bakt, is niet lang geleden vanuit Aerdenhout verhuisd naar een indrukwekkend koetshuis uit de achttiende eeuw, vlak bij Utrecht. Een majestueus huis waar de voormalige kluis dienstdoet als – een tot de nok gevulde – voorraadkast.

Hoe ziet het kerstmenu van Janny er dit jaar uit?

Het diner wordt een visterrine vooraf, omdat die heerlijk twee dagen eerder te maken is en je hem op de dag zelf alleen maar aan hoeft te snijden. Mooi in laagjes, want het oog wil ook wat. Dan een kruiden groentebouillon – de dag ervoor gemaakt – met madeira, en daarop minisoesjes, lekker licht, maar krachtig van smaak.

Het hoofdgerecht wordt fazantenborst in parmaham met een truffeljus. Ook daar geen lastminutepaniek. De fazantenborst is snel klaar en kan door de parmaham nooit uitdrogen. Toe een dessert dat mijn moeder altijd maakte, Charlotte-russe, een echte klassieker, alleen geef ik er een eigen draai aan door in plaats van gewone lange vingers, zelfgebakken biscuits roses de Reims langs de rand te zetten.

Een kaasplateau is altijd op de achterhand aanwezig, maar wordt meestal overgeslagen omdat de hele dag al in het teken van eten heeft gestaan. Tweede kerstdag vier ik traditioneel bij vrienden. Met z’n veertienen bij kaarslicht en een diner in het lang.

Tekst: Barbelijn Bertram
Fotografie: Koen HauserWENDY Herfst Special

Leven in liefde


Met o.a. interviews met Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus en hun partners over de liefde! 
 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF