fbpx

Bewandel Nederland via het Pieterpad

Met het Pieterpad kun je heel Nederland door wandelen, van Pieterburen tot aan de Pietersberg in Zuid-Limburg. Laat je verrassen door de verschillende landschappen en uiteenlopende cultuurhistorie. In dit artikel lees je alles over het Pieterpad. 

Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland een lange-Afstands-Pad kon gebruiken. Je herkent het pad aan de wit-rode mankeringen op paaltjes en of bomen. Je hoeft dit pad natuurlijk niet in één keer te bewandelen en kan daarom zelf bepalen wanneer je begint en hoeveel kilometer je per dag aflegt.

Met gids kom je er wel

De website van het Pieterpad biedt wandelaars twee gidsen aan. De eerste gids is bevat het noordelijke deel van Pieterburen tot Vorden. De tweede gids het zuidelijke deel Vorden tot Sint Pietersberg bij Maastricht. De gidsen bevatten een zo gedetailleerde routebeschrijving dat het bijna onmogelijk is om te verdwalen. Ook lees je in de gidsen verhalen over de omgeving en staan bijzondere punten aangeduid met een omschrijving. Kortom een handig onderdeel voor jouw Pieterpad ervaring.

Wandelen is voor iedereen

Het fijnste aan deze wandeling is dat het voor velen beschikbaar is. De route is verdeeld in 26 etappes die gemiddeld tussen de 15 en 22 kilometer lang zijn en die beginnen en eindigen op plaatsen die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Op die manier is het gemakkelijk om ergens te komen. Mocht het toch uiteindelijk erg ver van je eigen huis zijn dan kun je altijd een overnachting boeken. Je hoeft je natuurlijk niet aan het aantal kilometers te houden. Wil je minder of juist meer wandelen dat kan je dat zelf volledig bepalen.

Het Pieterpad

Foto credit: Het Pieterpad 

Pieterpad online

Alle informatie over het Pieterpad kun je op hun website vinden. Hierop vind je onder andere informatie over routewijzingen, bezienswaardigheden en horeca langs de route. Ook kun je ervaringen van andere wandelaars terugvinden. Een betere voorbereiding van je tocht begint daar.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF