fbpx

Bettina Holwerda en Renée van Wegberg bedenken voorstelling #perfect: ‘Ik moet er niet aan denken om een perfect leven te hebben’

Dit voorjaar spelen Renée van Wegberg en Bettina Holwerda in de voorstelling #PERFECT, om te laten zien dat ook hun levens niet altijd even perfect zijn. ‘We willen laten zien wat we meemaken; van werk tot kinderen, alles wat erbij komt kijken’, aldus Renée.

Hoe kwamen jullie tot het idee?

Renée: ‘Ik had een gebroken nacht doordat mijn baby nog niet doorsliep. Mijn andere zoon had een nachtmerrie. Terwijl ik het overdag ook nog druk met van alles had. Mijn man sliep naast mij gewoon door alles heen. Ik zat er helemaal doorheen, maar kon er ergens ook wel de humor van inzien. Op dat moment kwam de gedachte meteen op om er iets mee te doen en ook dacht ik eraan om Bettina te vragen. Zij is een hele goede zangeres en ze profileert zich op Instagram als de moeder die ik voor me zag. We kunnen het leven met humor en zelfspot bekijken. Toen heb ik haar gevraagd en ze zei meteen ja.’

Bettina, hoe dacht jij over het idee van de voorstelling?

Bettina: ‘Mijn man en ik hebben het eerder over dit onderwerp gehad, dat we daar eens wat mee zouden moeten doen. Ook met Renée. We hebben veel bereik met onze stemmen. Als je dan ook nog eens zo’n verhaal erbij hebt en dat niet alleen over moederschap. Op dit moment zie je altijd beelden dat het ‘oh zo leuk is’ om moeder te zijn. Wij willen ook de realiteit laten zien.  Toen Renée mij vroeg wist ik meteen dat ik mee wilde doen. Nadat we het nieuws de wereld in hebben gegooid, kregen we zoveel positieve reacties. Sommige zalen zitten al bijna vol. Er is echt vraag naar.’

Renée: ‘Mijn moeder zou komen, maar dat het zo zou gaan, had ik niet verwacht.’

#perfect

Zijn jullie al druk met schrijven?

Bettina: ‘In grote lijnen ligt het op tafel, maar we gaan binnenkort zwaar aan de cocktails en dan komen die verhalen wel, haha!’

Renée: ‘We weten welke thema’s we willen aansnijden. Van onszelf flink op de hak nemen tot de pittige dingen in het leven. Daar lopen we niet voor weg. Ik heb bijvoorbeeld een scheiding meegemaakt. We hebben verschillende verhalen te vertellen. Ik heb een samengesteld gezin en Bettina heeft drie prachtige kindjes van Jim. We zijn aan het einde van de dag beide dankbaar voor wat we hebben.’

#PERFECT is jullie leven dat?

Renée: ‘De poster zegt denk ik al genoeg. Het leven is niet perfect.’

Bettina: ‘Ik moet er niet aan denken om een perfect leven te hebben.’

Willen jullie ook overbrengen dat het leven niet altijd perfect hoeft te zijn?

Bettina: ‘Ik hou er niet van om in de zwaarte te hangen. Om te zeggen dat de nachten zwaar zijn bijvoorbeeld. Maar ik vind het wel belangrijk om te laten zien dat het bij ons soms ook niet goed gaat. Je wil net weggaan en je kind heeft net een volle luier. Iedereen herkent dat wel. Het is wel fijn voor mensen om dat eens te zien en daar het positieve uit te halen. Het hoort er gewoon bij.’

Jullie hebben al eerder samengespeeld. Hoe is jullie band samen?

Bettina: ‘Het klikte meteen. Ik kwam in een laat stadium bij Joseph. Samen zaten we altijd in de trein en dat was heel erg gezellig. Dat gold ook voor onze samenwerking bij Wicked. Al die jaren hebben we contact gehouden, maar elkaar niet gezien. Sinds Renée mij heeft gevraagd voor deze voorstelling hebben we veel meer contact. We liggen zo erg op één lijn. Je kan het wel leuk hebben in de trein met elkaar, maar dat het zo zou gaan is zo fijn.’

Renée: ‘Ik vond Bettina’s vibe altijd al heel fijn. De laatste jaren stuurden we vooral appjes bij feestelijkheden, maar het is te gek om nu samen zo’n persoonlijke voorstelling te maken en te merken hoe goed het werkt.’

Het theaterconcert is vanaf januari 2023 te zien in de Nederlandse theaters. Tickets zijn nu te koop!

Beelden: Annemieke van der TogtWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF