fbpx

Behind the scenes met Nicolette Kluijver: ‘Het was gewoon mijn tijd nog niet’

Nicolette Kluijver kreeg longkanker, maar ze lééft. In WENDY #14 vertelt ze aan Wendy van Dijk hoe ze door het oog van de naald kroop door heel goed naar haar eigen gevoel te luisteren. Want ze wist het zeker: ze konden zeggen wat ze wilden, het was mis. Goed mis. Gelukkig luisterde ze goed naar haar eigen gevoel. ‘Anders was ik dood geweest. Hartstikke dood.’

‘Ik ben geen doemdenker’, vertelt Nicolette. ‘Maar het is net als met je kind dat valt, je weet wanneer het mis is. Raar hè… Ik wist het gewoon.’

‘Ik heb het leven fucking omarmd’

Een pittige periode met verschillende onderzoeken brak aan. En toen de diagnose: longkanker. ‘Ik heb meerdere momenten gehad in het afgelopen jaar waarop ik dacht: nu is het voorbij. Maar toen die diagnose werd uitgesproken… Dat was echt het dieptepunt.’ De diagnose longkanker, zo wist ze al snel, staat in 85 procent van de gevallen gelijk aan een doodvonnis. Maar haar chirurg, dokter Zandbergen zei: ‘”We gaan dit fixen”. ‘Hij, dokter Dickhoff en dokter De Langen, die drie zijn mijn helden’, zegt Nicolette.

De operatie duurde viereneenhalf uur. Daarna: klaplong op klaplong. ‘De hel, maar dat maakte me niks uit. Het gekke is dat ik daarna zo positief bleef. Zo weird. Ik dacht: ik kan treuren en sikkeneurig doen, of ik kan het leven fucking omarmen. Ik koos voor het laatste.’

Kijkje achter de schermen

Het hele interview tussen Wendy en Nicolette lees je in ons extra dikke zomernummer WENDY #14. Maar we geven je wel een exclusief kijkje achter de schermen bij de covershoot met Wendy en Nicolette:

De nieuwe WENDY ligt woensdag 28 juni in de winkel!

Tekst: Robert Heukels | Fotografie: Moon Jansen | Video: Gooijer MediaWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF