fbpx

Badkamer aan het renoveren? Hier zijn de verschillende manieren om te douchen

Misschien was je al tevreden met hoe het er voorheen uitzag, maar tijdens een renovatie heb je altijd de kans om nieuwe dingen uit te proberen. Dit geldt ook voor de badkamer, en de meest ingrijpende aanpassing die je kunt maken, is natuurlijk met betrekking tot de douche. Hier zijn een aantal voorbeelden te vinden, en wellicht ontdek je iets nieuws dat bij jou past. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

Standaard douche

Een standaard douche verwijst eigenlijk naar alle douches waar je onder moet staan. Het unieke zit vooral in de omringende elementen. Je kunt bijvoorbeeld een douchedeur kopen of een douchecabine creëren. Ook is er de optie van een inloopdouche. Deze douchetypes zijn erg praktisch, aangezien ze over het algemeen niet veel ruimte in beslag nemen. De keuze hangt af van wat jij mooi vindt en wat het prettigst is om in te douchen. Voor de douche zelf kun je eveneens opteren voor een douchebak of normale tegels. De voordelen van een douchebak zijn dat de rest van de badkamer niet nat wordt en het hygiënischer is.

Bad

Hoewel het eigenlijk niet onder de categorie douches valt, is een bad een volledig ander element. Desondanks worden ze vaak als synoniem gebruikt, omdat ze in wezen hetzelfde doel dienen. Als je de beschikbare ruimte hebt, kan een bad zeker een overweging waard zijn. Bij badkamerplanet.nl kun je ook terecht voor badopties. Net zoals een douche, heeft een bad zijn voordelen, en wellicht zijn er aspecten waar je nog niet aan hebt gedacht. De warmte van een bad bevordert de bloedsomloop, waardoor bijvoorbeeld spierpijn aanzienlijk kan verminderen. Door wat magnesiumvlokken toe te voegen, kun je zelfs je gezondheid een extra impuls geven. Dit wordt namelijk via de huid opgenomen en levert een ontspannen gevoel op.

Combinatie

Als je niet kunt beslissen, is er altijd nog de optie om gewoon beide te hebben. Velen denken dat dit meer ruimte vereist, maar dat is niet helemaal waar. Natuurlijk kun je een bad en douche apart installeren, maar je kunt ze ook gecombineerd laten inbouwen. Wanneer je een bad laat plaatsen met een geïntegreerd douchegedeelte, heb je geen extra ruimte nodig. Houd er echter rekening mee dat het afgeschermd moet zijn, vergelijkbaar met een standaard douche. Anders is het risico dat alles nat wordt snel aanwezig. Er zijn voldoende plekken waar je zo’n combinatie kunt aanschaffen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je daar zeker terecht. Misschien heb je nog wat tijd nodig om te beslissen wat nu het beste is voor jou. Hoe dan ook, je hebt voldoende opties en voordat je het weet, geniet je van je nieuwe badkamer.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF