fbpx

Anna Drijver speelt in Nicci French verfilming ‘Het Geheugenspel’: ‘Toen ik het script las, had ik geen idee wie de moordenaar zou kunnen zijn’

Nicci French kenners opgelet, het debuut van het schrijverskoppel is verfilmd. Vanaf 18 mei is de bloedstollende thriller ‘Het Geheugenspel’ in de bioscoop te zien. Actrice Anna Drijver speelt de hoofdrol. Hoe zij de opnames heeft ervaren, vertelt ze in dit interview met WENDY. 

Waar gaat de ‘Het Geheugenspel’ over?

’25 jaar geleden verdween mijn beste vriendin op een zomerfeest van haar familie. In de film zie je dat ik inmiddels architect ben geworden en ga bouwen op het land van mijn ex-schoonfamilie. Dan worden ineens de botten gevonden van mijn beste vriendin. Voor het eerst weten wij dat ze dood is gegaan. Daar begint voor mij de zoektocht naar de moordenaar. Ik kan het niet meer loslaten. Hoe zit het nou met herinneringen? Daar gaat de film ook heel erg over. Wat weet ik nog van die avond? Het is zo weggezakt. Het kan dat verschillende mensen van dezelfde avond een heel ander beeld hebben. Mijn personage moet weten wat er gebeurd is. Daarom gaat ze naar een hypnotherapeut om terug in het verleden te duiken.’

Lijkt ze daarin ook op jou, wil jij ook altijd alles tot de bodem uitzoeken?

‘Ja, ik denk het wel. Ik kan heel moeilijk dingen loslaten die niet helemaal lekker zitten. Als ik wil weten welke acteur ook al weer in een film heeft gespeeld dan wil ik dat meteen opzoeken.’

Had jij enig idee wie de moordenaar was toen je het script las?

‘Ik ben helemaal geen Nicci French kenner. Ik was een jaar of veertien toen het boek uitkwam. Destijds interesseerde het mij nog niet en heb ik dus de boot gemist. Nu vond ik het juist leuk om te lezen, des te spannender. Toen ik het script las, had ik namelijk geen idee wie de moordenaar zou kunnen zijn. Ik heb iedereen verdacht. Met die puzzel in mijn achterhoofd, filmden we ook. Word jij verdacht als ik jou net wat langer aankijk? Op de set beleefde ik een bepaalde mindfuck.’

Hoe was het om te weten dat het een verfilming werd?

‘Ik vind het heel leuk dat het hun debuut is. Het was super succesvol in Nederland. Eigenlijk is het ook weer slim, het is zo lang geleden uitgebracht dat mensen het weer een beetje vergeten zijn. Mensen die ik hierover vertel, zeggen vaak dat ze het boek hebben gelezen, maar als ze echt nadenken over de moordenaar dan weten ze het vaak niet meer.’ 

Je hebt al veel verschillende genres gespeeld, maar nog nooit eerder in zo’n thriller…

‘Toen ik dit voorbij zag komen dacht ik meteen: dit wil ik altijd nog een keer doen. Dit is ook nog een heel droevig verhaal waar ik echt kwaad om kan worden; een tienermeisje dat is vermoord. Elke keer dat ik lees in de media dat een meisje is verkracht of vermoord, denk ik: zullen we gewoon van ze afblijven?! Zowel mijn personage als mij maakt het heel boos.’

Hoe was het om met deze cast te spelen?

‘Er zitten heel veel Belgen in de film. Juist ook leuk om naar te kijken, omdat je nieuwe acteurs ziet. Voor mij was bijna iedereen nieuw om mee te spelen. Het waren allemaal super goede acteurs, zoals Gert Winckelmans, Louis Talpe en Vic de Wachter. De Belgen spelen mijn ex-schoonfamilie en mijn familie bestaat uit Nederlandse acteurs. Martijn Hillenius speelt mijn broer. Toevallig kende ik hem al wel en ik zie ook dat we veel op elkaar lijken. Dat is grappig om te zien.’

Hoe kijk je terug op de opnames?

‘Het was heel speciaal. Ook omdat het heel heftig is; veel scènes waren beladen door de moord. Daardoor kom je meer bij elkaar. Het is altijd een soort bijzondere familie die je wordt op een set.’

Bekijk hieronder de trailer, of bestel meteen je tickets.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF