fbpx

Actrice Sigrid ten Napel over nieuwe romcom Ik Wist Het: ‘In mijn rol herken ik dat ik soms ook niet weet wat de juiste keuze is’

Op het moment dat al haar voorstellingen met tegenspeler Thijs Romer vorig jaar werden afgelast door corona, zat actrice Sigrid ten Napel er even door heen. Maar niet getreurd. Vanaf 18 februari is ze in de bioscoop te zien als hoofdrol Mia in de nieuwe romcom Ik Wist Het.

Waar gaat de film over?

‘Over Mia, een jonge vrouw die besluit het roer om te gooien en een bloemenwinkel begint. In dat nieuwe leven ontmoet ze mensen die ze ook al zag in haar droom. Hierdoor denkt ze te weten wat de toekomst haar zal brengen, terwijl haar hart op den duur naar iets en iemand anders verlangt… Dit zorgt voor een ingewikkelde tweestrijd.’

Je hebt de hoofdrol, waarom heb je voor deze rol auditie gedaan?

‘Ik hoefde geen auditie te doen, ook wel eens leuk haha! Ik las het script toen ik in een boshuisje verbleef. Starend naar buiten kon ik me ineens voorstellen dat het filmen van dit verhaal met de juiste mensen wel eens een hele fijne tijd op zou kunnen leveren. Het klinkt misschien wat simpel, maar ik had er gewoon zin in. Dat wilde ik mezelf gunnen, een keer niet te lang nadenken, maar vanuit plezier ja zeggen.’

Lijk jij op je rol in de film?

‘In zekere zin. Het soms echt niet weten wat de juiste keuze is, dat herken ik wel. Ik denk dat Mia zichzelf aan het begin van de film nog wat meer moet ontdekken, maar zodra ze de kracht vergaart om blij te zijn met wie ze is, beginnen we steeds meer op elkaar te lijken.’

Welke scène vond je het leukst om te spelen?

‘Eigenlijk alle scenes rondom het drumoptreden van Axel, omdat daar duidelijk wordt dat Mia haar kop niet langer in het zand kan steken. Ze moet erkennen dat ze verliefd op hem is, ook al wil ze dat niet zijn. Als actrice is het fijn om die momenten gespeeld te hebben om vervolgens een onontkoombaar keerpunt te hebben gevoeld. Het werkt twee kanten op; alle scènes daarvoor moeten leiden tot dat moment en alle scènes erna staan in het teken van wat ze die avond heeft ontdekt over zichzelf.

Daarbij was het waanzinnig om in tijden van lockdowns en dergelijke voor het eerste weer een keer livemuziek te aanschouwen. Echt een cadeau.’

nieuwe romcom Ik wist het

Hoe was het om met deze cast te spelen?

‘Fantastisch. Iedereen had zich echt voorgenomen er iets van te maken. Verder voelde het heel vertrouwd en veilig onderling. M’n intuïtie in het bos had dus gelijk, het was echt een hele fijne tijd.’

Afgelopen jaar zou je samen met Thijs Römer in het theater staan, hoe was het dat dat ineens niet meer doorging?

‘We stonden aan de vooravond van onze montageperiode. We hadden net een eerste doorloop gespeeld voor wat mensen van de productie en het voelde dat we iets goeds in handen hadden. De voorstelling begon echt te werken en toen ging alles op slot. Dat was ontzettend jammer. We hebben nog steeds hoop het ooit weer eens op te pakken en er dan weldegelijk het theater mee in te gaan.’

Met welke projecten ben je nog meer bezig?

Momenteel speel ik in de voorstelling Edward II-The Gay King van Toneelgroep Oostpool. Daarmee trekken we nog tot en met 12 maart het land door.

Wat zou je als actrice graag nog willen bereiken?

‘Eigenlijk hoop ik vooral geprikkeld te blijven door m’n vak, het liefst door mooie rollen te mogen spelen omgeven met inspirerende mensen op verrassende plekken op de wereld. Én dat ik kan blijven inzien wat voor geluksvogel ik ben, omdat ik dit mijn werk kan noemen.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF