fbpx

A mindful break in het museum ‘van de geest’

Het is deze week de Nationale Museum week. Ben jij al op de hoogte van mindful kunst kijken? Mindfulness brengt vreugde in je leven en vermindert stress. Het is een vaardigheid die je de rest van je leven kunt gebruiken. In combinatie met kunst geeft mindfulness je een ander perspectief. Het wekt je op. Hieronder lichten wij een aantal activiteiten toe. 

A mindful break

In Haarlem kun je ervaren hoe fundamentele kunst met ons mens-zijn te maken heeft. Door mindful te kijken naar de kunst ga je van doe-modus naar de zijn-modus. Met deze expositie gaat het over verwonderen, leren en ontdekken. Elke donderdag van 13:30 tot 14:15 staat er een mindfulness sessie op het programma.

Jollen Posthumus heeft speciaal voor Museum van de Geest een mindfulness programma ontwikkeld. Met dit programma wordt je uitgedaagd om met een open blik naar je eigen innerlijk te kijken.

Ben jij benieuwd?  Je kan de tickets hier reserveren.

Open up met van Gogh

Deze lente gaat het van Gogh museum aan de slag met het programma ‘Open up met Vincent’. Hiermee wil het museum op een positieve manier bijdrage leveren aan het gesprek over mentale gezondheid vanuit de kunst en het levensverhaal van Vincent van Gogh.

Van maart tot en met juni zijn  er verschillende activiteiten omtrent dit programma te doen. Zo kun je mindful kunst kijken in de olijfgaarden. Bekijk je alle kunst van Van Gogh op mindful manier. Aansluitend probeer je, net als Vincent, je gevoel te schilderen. Beiden activiteiten zijn onder leiding van geregistreerd mindfulnesstrainer Jolien Posthumus.

Bekijk alle activiteiten op de website van het Van Gogh museum.

Een goed gesprek

De nationale Museumweek heeft dit jaar als thema: ‘Open je wereld’. Jouw wereld kun je goed openen door met andere mensen te praten. Het Zeeuws Museum organiseert van 5 tot en met 8 april gesprekken over kunstwerken die door de pandemie nieuwe betekenis hebben gekregen. Tijdens deze gesprekken onderzoek je wat je denkt en waarom je juist dat denkt. De deelname is gratis en iedereen is welkom om zich aan te melden.

Mindful kijken naar kunst

Jolien Posthumus is op 5 april van 10 tot 11 uur aanwezig in het museum MORE in Gorssel. Samen met haar ga je naar de kunst van Arjan van Helmond kijken. Mindfulness ervaar je met je zintuigen, zoals kijken. Hoe fijn is het om dit te ontdekken in een museum. Een  museum is een fijne, toegankelijke plek om in contact te komen met mindfulness. Iedereen is van harte welkom, maar ze hebben graag dat je reserveert.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF