fbpx

9 redenen waarom je Zuid-Limburg moet gaan ontdekken

Tussen de Zuid-Limburgse heuvels waan je je in het buitenland. Je vindt hier alle ingrediënten voor een gezellige vakantie samen: beleef geweldige uitjes, proef heerlijke streekproducten en ga actief erop uit in de heuvels. Niks moet, alles mag en je geniet meteen van dat heerlijke vakantiegevoel. Genoeg redenen dus om een bezoekje aan Zuid-Limburg te brengen!

1. In Zuid-Limburg vier je het goede leven

Schakel een tandje terug en je voelt je al snel thuis in Zuid-Limburg. Het enige wat prioriteit heeft is genieten van het leven. Echte genietplekjes zijn overal door Zuid-Limburg verspreid: dat ene plekje vlak langs de meanderende Geul, dat stadsterras waar het altijd gezellig is, of dat ene restaurantje met authentieke gerechten. Waar je ook aanschuift; de gemoedelijke sfeer, een borrelplankje met overheerlijke streekproducten en een lokaal biertje zorgen er al snel voor dat je al je zorgen vergeet.

Zuid-Limburg ontdekken

2. Het karakteristieke landschap is betoverend mooi

Het Zuid-Limburgse landschap doet soms on-Nederlands aan. Geroemd om haar glooiende heuvels, uitgestrekte plateaus, mergelwanden, typische vakwerkboerderijen, maar zeker ook bekend door de bloeiende boomgaarden, graften, holle wegen, rivieren, beken en bronnen. Nergens anders vind je een gevarieerder mozaïek van landschapselementen dan hier en binnen een straal van 30 kilometer word je steeds opnieuw verrast!

Zuid-Limburg ontdekken

3. Er zijn tal van instagrammable plekjes

Van oude vestingstadjes en idyllische dorpjes tot bruisende steden met moderne architectuur. In Zuid-Limburg slenter je door de gezellige straten van Valkenburg, Maastricht, Sittard of Heerlen, maar kun je ook genieten van rust en ruimte in dorpjes zoals Epen, Meerssen, Elsloo en Kerkrade. Net als de uitzichten onderweg, is de keuze aan instagrammable plekjes in Zuid-Limburg eindeloos.

Zuid-Limburg ontdekken

4. Je kunt even ontsnappen aan alle drukte

Als je ergens écht de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele wellness-faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. Er zijn zelfs mini-pelgrimsroutes ontwikkeld – de camini’s – gericht op bewustwording en het toelaten van rust. Wanneer heb jij voor het laatst een momentje voor jezelf genomen?

Zuid-Limburg ontdekken

 5. Zuid-Limburg is dé wijnprovincie van Nederland

Ben ik in Frankrijk? Ben ik in Duitsland? Nee hoor, je staat tussen de wijnranken in Zuid-Limburg! Dankzij de bijzondere mergelbodem is Zuid-Limburg uitermate geschikt voor wijnbouw. Maar liefst 32% van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld. Je kunt het wijnlandschap in Zuid-Limburg ontdekken met inspirerende wijnwandelingen. Wandel langs de wijngaarden, en proef en geniet van de Zuid-Limburgse wijnen.

Zuid-Limburg ontdekken

6. Je ontwaakt op de mooiste droomplekjes

Of je nu slaapt in een knus hotel, bijzondere B&B of in een vakantiehuis met adembenemend uitzicht, overal ervaar je de Zuid-Limburgse gastvrijheid. ’s Ochtends word je wakker van de fluitende vogels of de watertandende geur van verse broodjes en kun je weer vol energie beginnen aan een nieuw avontuur. Waar mogen wij jou binnenkort begroeten?

Zuid-Limburg ontdekken

7. Internationale topattracties verzekeren je van een dagje familiepret

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn topattracties. Bezoek de innovatiefste dierentuin van Europa, de ondergrondse mergelgangen, één van de grootste kastelen van Nederland, en wellness-centra waar ontspanning en onthaasting voorop staan. Er is zoveel te beleven!

Internationale topattracties scaled 9 redenen waarom je Zuid-Limburg moet gaan ontdekken

8. Je kunt er eindeloos wandelen en fietsen

In Zuid-Limburg liggen honderden kilometers aan wandel- en fietspaden voor je klaar. Je ontdekt hier op elke hoek weer iets nieuws. Het landschap is zo afwisselend, dat je hier nooit uitgekeken raakt. Enthousiaste wandelaars gaan op pad door hellingbossen met holle wegen, uitgestrekte heide, langs de Maas of de meanderende Geul. Fanatieke fietsers worden verrast door de nodige kuitenbijters en spannende afdalingen. En dat is nog niet alles: overal kan er zomaar ineens een prachtig uitzicht voor je opdoemen.

Eindeloos fietsen en wandelen scaled 9 redenen waarom je Zuid-Limburg moet gaan ontdekken

9. De bijzondere musea en rijke culturele evenementen zorgen voor nieuwe inspiratie

Cultureel Zuid-Limburg bruist van de grootste evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren door internationale street-art of kunst in galerieën en ateliers, ga op zoek naar een mooi kunststuk voor boven je bank of word zelf creatief tijdens een van de vele kunstzinnige workshops. In Zuid-Limburg kun je het hele jaar door cultuur snuiven.

Bijzondere musea 9 redenen waarom je Zuid-Limburg moet gaan ontdekken

Kijk hier voor de leukste tips, inspiratie en overnachtingen in Zuid-Limburg.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF