fbpx

8 interessante weetjes over zoenen

Intro…

Tussenzin…

1. Gezond bezig

Een zoenpartij is gezond voor je. Je verbrandt tijdens een minuut tongdansen namelijk 26 calorieën. Hoef je dat taartje mooi niet over te slaan. Tenminste, als je daarna gaat zoenen.

2. Spieren

Voor een kus gebruik je 146 spieren, waarvan waarvan 34 aangezichtsspieren en 112 lichaamshoudingspieren. Een team Britse onderzoekers bestudeerde kussende stelletjes onder een MRI-scanner. Dat klinkt als serieuze gezichtsfitness!

3. WAUW

Lippen zijn erg gevoelig, omdat ze vol zenuwuiteinden zitten. Daarom veroorzaakt kussen een chemische reactie van neurotransmitters en hormonen die vergelijkbaar is met de reactie op bungeejumpen, sporten en het nemen van drugs. Je hart gaat sneller slaan en je ademhaling wordt dieper.

4.

5. Tweederde leunt naar rechts

Van een filmkus tot een schilderij of beeld: vaak zie je dat de zoeners naar rechts leunen. Waarom is dat? Een Duitse onderzoeker heeft meer dan 100 stelletjes geobserveerd en ontdekte dat tweederde van hen hun hoofd naar rechts kantelde. De theorie van wetenschappers is dat dit teruggaat naar de baarmoeder, waar we instinctief onze hoofden naar rechts leunden.

6.

7.

8. French kiss

De term French kiss werd voor het eerst in 1923 in Engeland geïntroduceerd en was bedoeld als kritiek op de Franse cultuur. De Engelsen vonden namelijk dat de Fransen overdreven veel met seks bezig waren.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF