fbpx

7x handige tips voor een (nog) leuker leven

We hoeven je vast niet te vertellen dat je gelukkiger wordt als je zoveel mogelijk uit je dag haalt. Onderstaande tips zijn makkelijk toepasbaar in elk huishouden en leren je meer plezier uit je leven te halen.

1. Eet aan tafel

Hoe vaak eet jij je ontbijt onderweg? Of snel op de bank? Neem eens tijd om de tafel mooi te dekken, maak even een momentje van ontbijten. Dit is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag, dus waarom zou je er geen aandacht aan besteden. Wij beloven je: als je aan tafel eet, geniet je meer van je eten.

2. Kies vaker voor jezelf

Alleen aan jezelf denken is iets anders dan voor jezelf kiezen. Ga bij alles wat je doet na of jij er gelukkig van wordt. En zo niet? Denk dan na waarom je het toch doet. Heb je er een goede reden voor? Maak je er iemand anders blij mee? Nee? Kies dan voor jezelf en laat het varen.

3. Vul de ruimte met motiverende quotes

Je hoeft er natuurlijk niet je hele huis mee vol te hangen, maar een paar motiverende citaten kunnen er wel degelijk voor zorgen dat jij je blijer voelt. Zoek een mooie tekst uit die echt bij jou past en die je motiveert om meer uit je dag te halen. Doe ‘m in een mooi lijstje of schilder de tekst op je muur.

4. Spaar je kleingeld

Vind je het moeilijk om te sparen? Dan gaat deze tip je wellicht helpen. Haal elke dag al je kleingeld in je portemonnee en stop dit in een pot. Dit lijkt misschien weinig, maar als je een jaar lang elke dag een euro in een potje doet, heb je na een jaar 365 euro. Toch wel lekker voor tijdens je vakantie of een middagje shoppen.

5. Leg de avond van tevoren je outfit klaar

Hoe heerlijk is het als je outfit al klaar ligt wanneer je wakker wordt. Je kunt zonder na te denken zo je bed uit rollen en de kleren aantrekken. ’s Avonds heb je waarschijnlijk meer tijd en kun je dus beter nadenken. Als je ’s ochtends haast hebt of nog half in slaap bent, is het soms moeilijk om het allemaal te overzien.

6. Zet je telefoon uit

Heel belangrijk, maar vaak onderschat. Bij elk nieuw berichtje wordt namelijk opnieuw je aandacht afgeleid. Of het nu een belangrijke mail is of een kort WhatsApp-bericht, het is vermoeiend voor je hersenen. Waarschijnlijk heb je het zelf niet eens meer door, maar wanneer je je telefoon zo nu en dan uit zet, zal je zien dat je rustiger, en dus gelukkiger, bent.

7. Gooi eens wat weg

Natuurlijk, je hoeft niet zomaar alles weg te gooien. Toch is het belangrijk om zo nu en dan eens door je spullen heen te gaan. Denk hierbij aan de razendpopulaire Mari Kondo-manier. Hierbij kijk je per categorie naar je spullen en bedenk je bij alles wat je vast pak: maakt dit mij gelukkig? Op deze manier wordt niet alleen je huis, maar ook je hoofd rustiger.

Bron: Huffington Post
Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF