fbpx

6 redenen om de Nederlandse Hanzesteden te ontdekken

De herfst is weer begonnen! Na een mooie lange zomer verlang je ook wel weer naar de gezelligheid van de herfst. Dan ben je in en rond de Nederlandse Hanzesteden aan het juiste adres. Laat je omarmen door de gastvrijheid van deze historische, maar hippe steden: Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Kampen, Hasselt, Elburg & Harderwijk! Ook in het najaar bruist het er van de activiteiten. Met deze tips geniet je van een heerlijke herfst én winter in de Hanzesteden.

1. Walhalla voor cultuurliefhebbers

Wie van cultuur houdt, is helemaal op zijn plek in de fantastische musea van Zwolle, Doesburg, Harderwijk en Hattem. Van prachtige glaskunst in het Lalique Museum in Doesburg en de sprookjesachtige tekeningen van Anton Pieck in het Anton Pieck Museum in Hattem, tot het Marius van Dokkum Museum, het enige museum van een nog levende kunstenaar in Nederland, in Harderwijk. En vergeet natuurlijk Museum de Fundatie in Zwolle niet, wat een walhalla is voor liefhebbers van beeldende kunst. Meer van de hippe cultuur? Je vindt in verschillende steden ook prachtige muurschilderingen.

2. Sfeer & Charme

Wie op zoek is naar sfeer en charme, is bij de Hanzesteden óók aan het juiste adres. Elke Hanzestad is uniek, maar heeft dezelfde fijne sfeer. Nergens vind je een stad als Elburg, wat precies 350 x 250 meter groot is binnen de grachten. Het is lastig om een mooiere skyline te vinden dan die van Kampen. En bedevaartoord Hasselt met haar eeuwenoude architectuur is een heerlijk stadje om doorheen te dwalen. Je kunt heerlijk struinen door steden als Harderwijk, Deventer en Kampen, waar op elke straathoek weer een ander mooi historisch bouwwerk of muurschildering te ontdekken valt.

3. Paradijs voor foodies

Foodies kunnen hun hart ophalen in Harderwijk, Hattem, Zwolle en Deventer, maar eigenlijk in élke Hanzestad! Bij Bonbonatelier A3 in Hattem kun je terecht voor de lekkerste chocolade. Harderwijk is dé culinaire Hanzestad met heerlijke restaurants, zoals Restaurant ’t Nonnetje en de Basiliek, maar ook strandtent Walhalla. En een bezoek aan Deventer is natuurlijk niet compleet zonder echte Deventer Kruidkoek geproefd te hebben.

Winactie!

Goed nieuws: je kunt ook een nachtje weg winnen voor 2 personen, inclusief ontbijt naar Hanzestad Zwolle via www.visithanzesteden.nl/wendy!

large 6 redenen om de Nederlandse Hanzesteden te ontdekken

4. Alles op loopafstand

En het mooiste van dit alles? In de Hanzesteden ligt al dit moois op loopafstand. Je wandelt binnen een paar minuten van een prachtig museum langs een sfeervol straatje vol moois om te shoppen naar een gezellig restaurant. Kortom, de Hanzesteden hebben alles in huis voor een geslaagd weekendje weg!

5. Winters genieten

Het lijkt nog ver weg, maar de decembermaand komt gauw dichterbij. De meest magische maand van het jaar, moet je absoluut de deur uit. Er zijn zo veel leuke dingen te doen. Die gezellige, knusse sfeer kom je in geen enkele andere periode van het jaar tegen. Geniet optimaal van deze authentieke, winterse ambiance.

Ook vind je hier dé december events in de Hanzesteden. Waar ga jij naartoe?

6. Overnachten in de Hanzesteden

Ga je naar één van de Hanzesteden en wil je in stijl overnachten? Dat kan! Of je nu op zoek bent naar comfortabel, uniek, mysterieus of origineel. Er zijn genoeg plekken waar je in Hanzesferen kunt overnachten, van een stadsboerderij tot kasteel. Laat je verrassen. 

Kijk op visithanzesteden.nl/najaar voor meer tips.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF