fbpx

5x leuke bezienswaardigheden op Zakynthos

Ben jij alweer toe aan vakantie en ben je stiekem al aan het bedenken wat je volgende bestemming gaat zijn? Neem eens in overweging om dit jaar vliegtickets naar Zakynthos te boeken.

Dit Griekse eiland is namelijk ontzettend veelzijdig! Naast lange zandstranden en blauwe grotten heeft Zakynthos prachtige natuur en schattige boerendorpjes. Je kan er heerlijk zonnen op het strand, maar het is ook mogelijk om daar lange wandelingen te maken door de bergen. Om een inzicht te geven van wat er allemaal mogelijk is op het Griekse eiland, deelt WENDY een aantal leuke bezienswaardigheden op het eiland.

De Blauwe Grotten (+ shipwreck)

Een must-see zijn de Blauwe Grotten van Zakynthos. Wanneer je op het eiland bent, kan je niks anders dan deze parels bewonderen. Met kleine bootjes is het mogelijk om onder de rotsen door te varen en het eiland op een ander manier te ontdekken. Door het licht dat op het water reflecteert, kleurt alles blauw. Dat is een adembenemend plaatje! Er worden meerdere rondvaarten aangeboden naar de Blauwe Grotten en sommigen gaan ook langs Shipwreck Beach waar een aangespoelde scheepswrak aan het roesten is. Het schip strandde daar in 1982 en was gevuld met smokkelwaar, zoals sigaretten en drank. Als je geluk hebt, kan je daar zelfs schildpadden spotten!

Schildpaddeneiland

Is het niet gelukt om een schilpad te spotten? Dan kun je jouw kansen vergroten op Marathonisi, oftewel het ‘Schildpaddeneiland’. Naast dat het eiland prachtig is, leggen veel Caretta Caretta schildpadden daar ’s nachts hun eitjes. De nesten worden afgebakend en het is verboden om het eiland ’s avonds te bezoeken, maar de kans dat je hier een schildpad ziet zwemmen is wel erg groot. Het eiland heeft zelfs dezelfde vorm als het dier!

Bergdorpen

Na een aardbeving in 1953 zijn niet alle dorpen op Zakynthos intact gebleven, maar degene die zijn overgebleven, zijn zeker het bezoeken waard! Gyri, Loucha en Agia Marina liggen bijvoorbeeld dicht bij elkaar en zijn niet ver van toeristische trekpleisters. De idyllische dorpjes zijn perfect om de authentieke Griekse cultuur te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking.

Olijfgaarden

Wist je dat Zakynthos vol staat met pak ‘m beet 2 miljoen (!) olijfbomen? Je kan ze bijna niet missen wanneer je over het eiland heenrijdt. Het is leuk om ze even van dichtbij te bewonderen en om een wandeling te maken door de olijfgaarden. Bij sommige gaarden is het mogelijk om een rondleiding te krijgen of met een proeverij deel te nemen. Het eiland heeft ook een olijvenmuseum, genaamd Olive Press Museum. Hier kun je ontdekken hoe olijfolie gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen bepaalde olijfpersen. Een unieke ervaring!

Mizithres Rocks

De Mizithers zijn twee rotspiramides die je vanaf het eiland kunt zien. Je kijkt daarmee niet alleen naar een mooi onderdeel van Zakynthos, maar ook over de helderblauwe oceaan. Daarom is deze plek ook erg populair om de zonsondergang te zien. Maar, naast de Mizithres Rocks heeft Zakynthos meerdere wandelroutes waarbij je langs verschillende rotswanden en uitkijkpunten komt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF