fbpx

Herfst in de Kop van Noord-Holland

 

De herfst is een heerlijke periode om naar buiten te gaan. Wandelen is nu een fijne bezigheid en in dit mooie deel van Nederland kun je prachtige wandelingen maken en daarna heerlijk neerstrijken in de gezellige horeca. We delen de beste tips.

 

3 x mooi wandelen

 

Wandelroute 750903

Een mooie route langs verschillende bezienswaardigheden in Bergen zoals de ruïnekerk. Ook loop je een gedeelte door de polder en door het Bergerbos. De route start bij Duinvermaak. Geniet hier even van een koffie, voordat je de Oudburgerpolder in loopt. Deze polder ontstond door landaanwinning in de twaalfde eeuw. Vanaf de dijk geniet je van het mozaïek van weilanden en slootjes en bosschages. Het is hier lekker rustig wandelen. Even later loop je Bergen weer in. Het gebied rondom de vijftiende-eeuwse Ruïnekerk geniet beschermd dorpsgezicht, je ervaart hier een heerlijk historisch sfeertje.

route.nl/wandelroute/750903/een-wandeling-door-het-prachtige-bergen

 

Blauwe route vanaf startpunt Bergen Centrum

De blauwe route loopt over de Beatrixlaan, waar archeologen vlakbij, op het zogenoemde Brederodeveld, resten van het kasteel van Jan van Bergen vonden. Het stond daar tussen de dertiende en de vijftiende eeuw. Het terrein is tegenwoordig geheel bebouwd.

wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/route/blauwe-route-vanaf-startpunt-bergen-centrum/413/

 

Wandelroute 748067

Deze wandelroute start in de Schoorlse duinen. Onderweg kom je langs allerlei mooie monumentale panden en als het mooi weer is kun je pootje baden langs de kust! Wandelend over de Verspyckweg kom je langs een aantal monumentale panden. Zoals het Zeehuis, een voormalig hersteloord voor kinderen dat oorspronkelijk uit 1908 dateert. In Bergen aan Zee steek je de duinen door naar het strand. Lekker uitwaaien in de frisse zeelucht, terwijl je langs de branding loopt. Bij mooi weer kun je even je schoenen uitdoen om pootje te baden. In het Noordhollandsch Duinreservaat wacht je een licht glooiend duinlandschap. Verderop kun je neerstrijken op het gezellige terras van De Duinerij, voordat je via de bossen van de Schoorlse Duinen terugloopt naar de parkeerplaats.

route.nl/wandelroute/748067/wandelen-bij-bergen-aan-zee

 

Bergen

Bergen is zo’n dorp dat je niet zo makkelijk in een hokje zet. Het heeft een voorname uitstraling met zijn grote huizen aan de bosrand, maar is ook wat hippie-achtig met zijn vele kleurrijke inwoners die op het terras zitten tot ’s avonds laat. Een dorp met een joie de vivre waar Parijs nog een puntje aan kan zuigen. Wandel lekker rond en ontdek een van deze drie leuke restaurants:

Restaurant Julie’s. Midden op het plein in Bergen vind je restaurant Julie’s. Een gezellig en sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Restaurant Fabels. Eveneens in het centrum van Bergen, tegenover de oude ruïnekerk. Een gezellige, altijd drukke ontmoetingsplaats voor iedereen, zeven dagen in de week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Loetje Bergen. Tegenover de prachtige ruïnekerk bevindt zich ook Loetje, in een ruim, opvallend pand. Zowel binnen als buiten, op het grote, zonnige terras met uitkijk op de dorpskern, zit je hier heerlijk!

 

Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer

Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is voor vele duizenden bezoekers jaarlijks hét startpunt van prachtige tochten door het Noord-Hollands Duinreservaat. Naast een schat aan informatie over dit bijzondere gebied, vind je hier ook het VVV Informatiepunt. Naast vele folders en drukwerken als plattegronden en fietskaarten, is het hier ook mogelijk digitaal informatie op te zoeken op het touchscreen.

 

Klimduin

Het Klimduin is een duin in het Nederlandse dorp Schoorl met een hoogte van 51 meter. De klimattractie ligt onderaan in het centrum van Schoorl en ligt aan de rand van de Schoorlse Duinen, een uitgestrekt bos- en duingebied. Aan de voet van het klimduin ligt Zilte Zoen Schoorl, een leuk restaurant met terras dat uitkijkt op het duin.

 

3 X strandpaviljoenen hele jaar open

 

De Duinerij. Een begrip in Bergen aan Zee en Idyllisch gelegen aan de schitterende boulevard.

Strandpaviljoen Zuid. Lekker uitwaaien en dan met een kop heerlijke chocolademelk met slagroom bij de open haard. In de wintermaanden kun je met een spectaculair uitzicht op de zee genieten van diverse winterse gerechten.

Strandpaviljoen De Jongens. Erg fijne plek met surfschool op het mooie strand van Bergen aan Zee.

 

Winnen!

 

Blooming hotel telt elf hectare eigen duingebied en kunstenaarsdorp Bergen ligt op steenworp afstand. Daarmee is het hotel in de duinen de perfecte plek voor een shortbreak aan de Nederlandse kust. Begin de dag met een duik in het heerlijke binnenzwembad, een yogasessie of een heerlijk uitgebreid ontbijt. Wandel naar de kust of fiets door het bos. De inspirerende 130 kamers van Blooming hotel bieden alle comfort, je kunt er heerlijk eten in restaurant Zandhoeve, waar voornamelijk wordt gekookt met groenten uit eigen tuin en in de omgeving kun je volop genieten van de mooie natuur in de stukje van Noord-Holland.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF